Управителят на болницата в Карлово предложи два варианта за увеличение на заплатите на сестрите

Кадър от БНТ

Още едно отделение на карловската болница може да остане без медицински сестри. След детското отделение, предизвестия за напускане са подали и сестрите от вътрешното отделение. Те искат стартова заплата от 950 лева. Заради напрежението в болницата здравният министър се срещна с управителя Христо Пелев. След срещата Пелев съобщи, че е предложил два варианта за увеличение на заплатите на сестрите. До четвъртък те трябва да решат дали искат стартово възнаграждение от около 800 лева и допълнително материално стимулиране или предпочитат увеличение на заплатите на 950 лева, което може да затрудни болницата, информира БНТ.

"Хубавата новина е, че си оттеглиха заявленията за напускане и втората хубава новина, която излизам и благодаря на Министерството на здравеопазването е, че финансовите параметри за 2020 г. заедно със стандартите и в Националния рамков договор няма да ощетят общинското здравеопазване", заяви Пелев.

Ако не издържим финансово знаете при подписана заплата по Кодекса на труда тогава всички заедно си намаляме заплатите. Не може отговорността да се носи само от управителя, когато натискат синдикатите и обратното.

Коментари

Задължително поле