Урок срещу горските пожари за шуменски деца

Над 60 деца от летните занимални в Шумен ще се включат в урок по горска педагогика, свързан с опасността от летните пожари. Занятието се организира по идея на ръководството на Североизточното държавно предприятие. В урока, който ще продължи два часа, ще участват и експерти от ПП „Шуменско плато“, които ще покажат на децата, че огънят може да бъде и полезен. В проявата ще се включат и служители на Регионална дирекция по пожарна безопасност.

Всички деца ще преминат през три центъра, като в единият ще могат да изгасят сами запален от тях огън с гръбни пръскачки и с подкрепата на противопожарния автомобил на ДГС-Шумен. Горските ще има разкажат и за един от най-големите пожари за последните години - този в село Благово, при който изгоряха над 70 декара смесена гора.

Във вторият пункт, подготвен от експертите на ПП „Шуменско плато“, малчуганите ще се учат как да си запалят огън в гората, за да си приготвят храна.

В третият център служители на пожарната в Шумен ще покажат на децата един от автомобилите, с които работят и ще им обяснят какво трябва да направим, за да опазим горите от пожари.

Урокът е в сряда от 10 часа, на заслоните до резерват „Шуменска крепост“.

Коментари

Задължително поле