Усилени ремонти в Раковски два месеца преди посещението на папа Франциск

Остават по-малко от 2 месеца до посещението на папа Франциск у нас. Освен София главата на римокатолическата църква ще посети и Раковски. Градът с най-голяма католическа общност в България усилено се готви за височайшата визита. Кипят големи ремонти на инфраструктурата, обновяват се и двата храма, където папа Франциск ще проведе служба, информира БНТ.

За високата визита се подготвят и храмовете в Раковски, които папата ще посети. Обновяват се и се обезопасяват дворовете и външните площадки заради очакваният голям брой посетители.

Близо 200 деца от католическата общност в страната се очаква да получат своето първо Причастие в църквата „Пресвето сърце Исусово“ по време на литургията на папа Франциск. В момента в храма тече ремонт, който трябва да приключи до няколко седмици.

"Един дом иска постоянна поддръжка, това важи и за църквите. Посещението на папата е един добър повод да бъдем малко по- мобилизирани", коментира отец Младен, енорийски свещеник на църквата „Пресвето сърце Исусово“.

В рамките на две седмици се очаква да стартира ремонта на девет улици, за които правителството отпусна 2 и половина милиона лева.

"Общинското предприятие миналата година успя да асфалтира 5 км., тази година сме по-амбициозни, надяваме са да достигне до 7 км", каза кметът Павел Гуджеров.

До края на месеца от общината ще обновят града и с нови 800 знамена. До трибагреника и герба на Раковски ще стои и флага на Ватикана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България