Условна присъда за бившия съдебен администратор, хванат да кара с 2,89 промила

Условна присъда, глоба от 800 лв. и забрана да шофира една година получи бившият съдебен администратор на прокуратурата в Търговище, който беше хванат да кара с 2,89 промила алкохол. 43-годишният И.М. е сключил споразумение с прокуратурата в последния ден на януари, но информацията не беше оповестена публично, както стана след задържането му.

Както „Труд“ съобщи, служителят в Окръжна прокуратура е хванат да шофира след употреба на алкохол на 21 януари към 17,17 часа. Той бил зад волана на колата си „Шевролет Каптива“. Спрян е на улица в центъра на Търговище малко, след като се качил в автомобила си. Предполага се, че е бил издебнат след сигнал. Пробата за алкохол на място била 2,96 промила. Кръвната после показала 2,89 промила.

На следващия ден прокуратурата даде пресконференция. Тогава беше съобщено, че съдебният администратор, след разговор с ръководството, е подал оставката си сам.

Според сключеното споразумение с Районна прокуратура той е получил наказание от 6 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Наложена му е глоба от 800 лв. Има забрана да шофира в продължение на 1 година.

Коментари

Задължително поле