„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Каним Владимир Путин в България догодина Премиерът Бойко Борисов увери, че с Русия имаме възможно най-добрите отношения (обзор)

София ще има детска поликлиника Събират на едно място лекари от различни специалности

Комисията за регулиране на съобщенията също установи нарушения при спирането на програма „Хоризонт”

Обмислят нови акцизи за горивата

Министър Росен Желязков получи подкрепа от Ирландия, Португалия и Естония срещу пакета „Макрон“

Данаил Кирилов: Като гражданин мога да кажа, че освобождаването на Полфрийман е необосновано Австралиецът е бил наказван няколко пъти в затвора, като едно от провиненията му може да се тълкува като опит за бягство

Цар Симеон II говори за българската независимост Ексклузивно интервю по Нова на 22 септември

САЩ ще наложат санкции на Иранската национална банка

Външно: 70 600 българи във Великобритания вече получиха статут на уседналост

Писателят и сценарист Иван Кулеков за освобождаването на Полфрийман, пред „Труд“: Умишленото убийство би трябвало да се изкупува цял живот

1,200 млрд. лева са приходите от нощувки на Слънчев бряг Най-много германски и полски туристи, англичаните трети

Сформират дежурни екипи, които ще следят за палене на стърнища

Режисьорът Максим Генчев пред „Труд“: Предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман е престъпление

Боил Банов: 220 антични находки, изнесени незаконно в Германия, бяха върнати днес

Ученици и студенти ще се возят по-евтино в градския транспорт във Варна

Варненските ученици и студенти ще се возят по-евтино в градския транспорт. Това предвижда проект за изменения в Наредбата за пътуване на преференциални цени в обществения транспорт, депозиран от кмета Иван Портних в общинския съвет. Според документа абонаментните карти за ученици и студенти ще струват 15 лв. месечно за всички градски линии при досегашни 21 лв. за една линия.

Бонусът ще ползват и децата и младежите с адресни регистрации в селата Тополи, Казашко, Константиново, Звездица и Каменар, както и в района на Златни пясъци. Пенсионерите ще се возят в цялата градска мрежа срещу 8 лв. месечно. Пълнолетните варненци, които са с от 50 до 70% инвалидност, ще броят по 25 лв. за 30-дневна карта. Ако уврежданията им са до 90%, цената пада на 15 лв., а между 91 и 100% – на 8 лв. За придружители тя ще е 15 лв., а децата с над 50% увреждания ще пътуват безплатно. С 10 лв. ще поевтинее и свободната карта за 1 линия, която ще струва 35 лв. на месец. Намаленията ще станат факт, след като бъдат гласувани от местния парламент на последната за мандата му сесия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.