Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

50% от магазина – само за БГ храни Ограничават стоките на промоция

Проф. Тони Веков, д. м. н., един от основателите на Чайкафарма, пред “Труд”: Първите 5000 опаковки Хидроксихлороквин идат до дни

Проф. д-р Тодор Кантарджиев: Салатата да се мие, козунаците – в опаковка

ДФЗ дава 30 млн. лв. за краткосрочни кредити в сектор „Плодове и зеленчуци“

Край на концесията, ако 3 г. няма добив

Ръст на търсенето на бързи заеми Мораториумът върху плащанията не важи за тях

Джеф Безос остава най-богатият човек в света

Спрете рецепти по вайбър, изписвайте и генерици!

Българка в Ню Йорк: Болните чакат 40 часа за хоспитализация, лекарите нямат нормални маски

Дания, Чехия и Гърция разхлабват мерките (обзор) Копенхаген отваря ясли и детски градини от 15 април

Ученици от Павликени посетиха Парламента по покана на Станислава Стоянова

25 ученици от павликенската гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ посетиха Народното събрание на Република България по покана на народния представител от ГЕРБ Станислава Стоянова. Младежите разгледаха Парламента и проследиха на живо дебатите по закона за вероизповеданията. Срещата между учениците и Станислава Стоянова се проведе в „Огледалната зала“ и бе уважена лично от председателя на НС Цвета Караянчева, с която децата разговаряха за задълженията и отговорностите на народните представители. Поканата за посещение на ученици от павликенската професионална гимназия, бе отправена към ръководството й преди по-малко от година. Тогава в училището бяха в ход строително монтажни дейности по изпълнение на проект за енергийна ефективност на стойност над 1,3 млн. лв., финансиран със средства от европейската програма за развитие на селските райони. Младежите споделиха, че вече в училището е много по-топло и уютно и учебният процес е станал по-приятен.

„Радвам се, че условията в училището ви са се подобрили толкова много. По този начин вие сами можете да се убедите колко полезна и важна е европейската солидарност за нас. Как благодарение на европейските програми се подобрява не само транспортната, но и образователната инфраструктура. В случая с вашето училище, ефектът от изпълнения проект не се изчерпва с това, че условията на учебната среда са се подобрили. В резултат на този проект драстично са се намалили и разходите за отопление на сградата на училището, което от своя страна дава възможност на ръководството на училището да инвестира допълнително в повишаване качеството на вашето образование,“ каза Станислава Стоянова. Тя подчерта, че за реализирането на подобни проекти е важно да има добра координация и диалог между централната и местните власти. Общинският съветник от ГЕРБ в Павликени Венцислав Георгиев, който също присъства на срещата заяви, че самото посещение на учениците е пример за това как един народен представител трябва да работи с представителите на местната власт и да поддържа контакт с жителите на избирателния си район.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.