Ученици представиха девет онлайн изложби

Илия Вачев, 9б клас.

Рисуват картини по време на дистанционното обучение

Творбите са дело на децата от Националната художествена гимназия в Пловдив

Част от произведенията са правени на дигитални устройства

Девет онлайн изложби с произведения, създадени в периода на дистанционното обучение, представиха пловдивски ученици. Те са възпитаници на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов”, която е едно от 23-те училища на Министерството на културата. Всички творби може да се видят на официалната интернет страница на гимназията.

Още в началото на дистанционното обучение учителите по специални предмети отчетоха успешен старт на преподаването чрез онлайн-платформи, а крайните резултати определиха като впечатляващи. В експозицията са показани картини на специалностите: „Живопис”, „Графика”, „Рекламна графика” и „Иконопис” от 11 и 12 клас и „Изящни изкуства” от 8, 9 и 10 клас.

Сред картините има такива, посветени на разпространението на коронавируса, натюрморти, пейзажи и графики. Сред най-атрактивните са произведенията в експозицията „Дигитален портрет/ Автопортрет”. Те са реализирани на дигитални устройства чрез апликации за обработка на растерна графика и са част от обучителния процес на учениците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства