Румен Радев: Извоюваната през 1878 г. свобода бе „пренесена“ през всичките 140 години

Ангела Меркел разчита на социалдемократите да вземат отговорно решение относно коалицията

Арестуваха трима австралийци и един ливанец в Сърбия за трафик на кокаин

Промените в климата – важен акцент в работата на Българското председателство

Декларация срещу зеления рекет пусна Асоциацията на организациите на българските работодатели

Министър Ангелкова: Гръцките туристи в България надхвърлиха 1 млн.

Тереза Мей създаде нов пост в британския кабинет

Първа лига с оборот от 41 млн. евро

Метеорит падна близо до Детройт (ВИДЕО)

Три министерства и Столична община решават проблемите на Витоша Тръгват към частично изменение на действащия План за управление

ГЕРБ поиска да бъде разсекретен докладът на ДАНС и Прокуратурата за работата на БАЦИС

„Етър“ търси втори нападател

Северна и Южна Корея ще участват в церемонията по откриването на олимпийските игри под общ флаг

Николина Ангелкова откри българския щанд на изложението FITUR в Мадрид

Арестуваха пласьори, продали дрога на ученик в Лом Помощничката на дилъра ползвала за тайник сутиена си

Ученици решаваха проблема с изчезването на пчелите

Снимка Старопрестолна гимназия по икономика

Старопрестолна професионална гимназия по икономика във Велико Търново се включи за седми път в Световната седмица на предприемачеството, като организира и проведе Иновационен лагер.

Гост на събитието бе инж. Таня Димитрова – експерт Професионално образование РУО Велико Търново. Състезанието е най-желаното и най-масовото събитие в гимназията. За трета поредна година в Иновационния
лагер се включиха студенти от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Заедно с тях ученици от Х, ХІ и ХІІ клас, разпределени в 8 отбора с по 5 човека, разискваха върху поставения им казус. Част от учениците са участници в клуб „Иновации и предприемачество“.

Младежите трябваше да намерят предприемаческо решение на проблема с изчезването на пчелите. В рамките на 6 часа, отборите трябваше да подготвят презентация, с която да защитят идеята си пред жури от представители на бизнеса. При работата си по казуса особено ценна за младите хора бе помощта на бизнес
консултанти доброволци, които от гледна точка на своя житейски и професионален опит, както и като работодатели, ги насочваха как да подобрят решението на казуса.

Бизнес консултантите даваха съвети за самата идея, екипната работа и разпределението на ролите, изготвянето на презентацията и др. Ментори на отборите бяха: Ивайло Здравков – директор на ТД на НАП Велико Търново, Мая Калчева – член на Управителния съвет на Българска хранителна банка, инж. Красимир
Калчев – управител на еднолична фирма, Цветелина Пренгова – специалист Маркетинг и реклама в образователен център, Пламен Петров – директор на банков клон.

Журито оцени отборите по качество на решението; представяне на сцена и отговори на въпроси. В инициативата активно се включи Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ чрез домакинство на презентациите и награди за отборите победители.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.