На 11 декември 2018 да почерпят

Зрелищен дуел във „Фермата“ отстреля още един участник преди финала

Венецуела и Русия ще проведат съвместни военни учения

Макрон обеща повишение на минималната заплата със 100 евро

Конституционният съд на Молдова отново отстрани Додон

Доналд Туск: Няма да предоговаряме Брекзит, но сме готови да помагаме на Великобритания

Откриха случаи на ку-треска по овце във Видиинско, заразен е и мъж

Проф. Георги Близнашки: Във Франция хората знаят за какво протестират, а у нас имат странни искания

Кметът на Благоевград с послание към децата в „Часът на приказния разказвач“: Няма по-хубаво място от дома

Министър Ангелкова: Туризмът хармонира с екологията, а лифтът е най-екологичния вид транспорт

Европа с отлична оценка за пътищата ни Асфалтът отговаря на всички стандарти, показват взетите проби, анализирани в Италия

Заев до Каракачанов: Мое право е да бъда македонец и да говоря македонски език

Пената и Любко заедно за ЧРД на Ганчев

Станишев: България и Румъния са изпълнили всички критерии за Шенген, играе се непочтена игра

Сайтът за глоби на КАТ рухна заради нов софтуер (обзор) Блокирани са и системите за издаване на шофьорски книжки

Ученици решаваха проблема с изчезването на пчелите

Снимка Старопрестолна гимназия по икономика

Старопрестолна професионална гимназия по икономика във Велико Търново се включи за седми път в Световната седмица на предприемачеството, като организира и проведе Иновационен лагер.

Гост на събитието бе инж. Таня Димитрова – експерт Професионално образование РУО Велико Търново. Състезанието е най-желаното и най-масовото събитие в гимназията. За трета поредна година в Иновационния
лагер се включиха студенти от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Заедно с тях ученици от Х, ХІ и ХІІ клас, разпределени в 8 отбора с по 5 човека, разискваха върху поставения им казус. Част от учениците са участници в клуб „Иновации и предприемачество“.

Младежите трябваше да намерят предприемаческо решение на проблема с изчезването на пчелите. В рамките на 6 часа, отборите трябваше да подготвят презентация, с която да защитят идеята си пред жури от представители на бизнеса. При работата си по казуса особено ценна за младите хора бе помощта на бизнес
консултанти доброволци, които от гледна точка на своя житейски и професионален опит, както и като работодатели, ги насочваха как да подобрят решението на казуса.

Бизнес консултантите даваха съвети за самата идея, екипната работа и разпределението на ролите, изготвянето на презентацията и др. Ментори на отборите бяха: Ивайло Здравков – директор на ТД на НАП Велико Търново, Мая Калчева – член на Управителния съвет на Българска хранителна банка, инж. Красимир
Калчев – управител на еднолична фирма, Цветелина Пренгова – специалист Маркетинг и реклама в образователен център, Пламен Петров – директор на банков клон.

Журито оцени отборите по качество на решението; представяне на сцена и отговори на въпроси. В инициативата активно се включи Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ чрез домакинство на презентациите и награди за отборите победители.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.