Ученичка блъсна Аудито на военен, двамата загинаха

16 годишната Анелия, ученичка в десети клас на Техникума по обществено хранене, загина зад волана на "Ауди", което подкарала през нощта в неделя. Луксозното возило било на 31 годишният Богомил Велчев, военен, служил в поделение край Бургас. Във фаталния миг на катастрофата, Велчев бил на предната седалка, до момичето. Двамата са загинали на място.

15 часа по рано, те са публикували обща снимка във Фейсбук-тя е от нощно заведение, а на преден план има бутилка уиски.

Двамата очевидно просто излезли да се почерпят. Около 23 часа, решили да се прибират. Анелия живеела в комплекс "Меден рудник". Зверският сблъсък станал на бул. "Тодор Александров", когато ученичката загубила управление и се забила в телеграфен стълб. Неизвестно защо тя, а не Богомил, е шофирала.

Веднага след тежкия инцидент, стана ясно, че мъжът е родом от Стара Загора. Преди няколко години е бил на мисия в Афганистан. Непълнолетното момиче съседи описаха като добро и приветливо дете.

Майката на Анелия, дошла на мястото на катастрофата, ридаела неистово. Тя разказала, че е имала лошо предчувствие. Звъннала на дъщеря си, но когато повече от 30 минути момичето не и вдигнало и започнала да му звъни отново, предчувствието че нещо лошо се е случило с детето и, я обзело с пълна сила.

По първоначални данни, причина за инцидента е т.нар. "аквапланинг"- събрана по платното вода, която нарушава сцеплението с гумите и возилото започва да се плъзга.

Аудито се движело с висока скорост- над 100 километра в час. Секунди преди удара в стълба, колата блъснала странично движеща се по булеварда "Тойота". Шофьорът на "Тойотата" се обадил в полицията да сигнализира, че е блъснат от "Ауди", което след като го "сурнало", започнало да криволичи по пътя. В този момент той станал свидетел как колата се забила в стълба.

Момчето зад волана е било с предпазен колан, назначени са експертизи за изясняване на инцидента, казаха от ОД на МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България