Ученичка предаде в полицията портфейл с 200 лв.

Издиреният щастливец я възнагради

Ученичка от Шумен намери портфейл с 200 лева, дебитни карти и други банкови документи и го предаде на полицията. Оттам издирили собственика, който изобщо не вярвал, че някой ще му върне парите и затова не бил подал сигнал до органите на реда. Полицаите срещнали доблестното момиче - 17-годишната Магдалена Христова и щастливецът Айдън Али /35 г./.

Когато дошъл в Районното управление, шуменецът разказал, че в първия момент, когато го потърсили по телефона, много се изненадал. Считал, че когато няма документ за самоличност в портфейла, вероятността да го открият е малка. Останал приятно изненадан, когато спасителката Магдалена му предала портфейла с цялата налична сума и всички документи.

„За секунда не съм си помислила да задържа парите за себе си. Редно е всеки да постъпи по този начин“, споделило момичето, което е възпитаник на СУ"Сава Доброплодни". В знак на благодарност Али й дал парична сума. В първия момент Магдалена отказала да приеме парите, но мъжът й разказал, че преди време неговият син намерил портфейл с пари и документи. Момчето постъпило по същия начин като Магдалена, а собственикът не пропуснал да се отблагодари. Доброто винаги трябва да се поощрява, категоричен е Али. Ръководството на ОДМВР- Шумен също поздравяват ученичката за доблестната й постъпка и правят достояние стореното добро, за да послужи за пример на повече хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България