Училището на Върбица празнува 160-годишен юбилей

Средното училище "Св.Паисий Хилендарски" в град Върбица, Шуменско, празнува в четвъртък 160-годишен юбилей. То има история, с която могат да се похвалят малко школа у нас. Местните помнят, че в най-първата му сграда е отсядал Апостолът на свобода Васил Левски.

Денят на тържественото честване от основаването на училището попадна в зоната на ковид ограниченията, но празник имаше. Директорът Минка Атанасова излезе с онлайн обръщение във фейсбук страницата на училището към хилядите бивши и настоящи възпитаници и родители. В социалните мрежи се завъртяха и поздравления от изявени ученици.

Вековното школо получи поздравителни адреси от президента Румен Радев, от министъра на образованието Красимир Вълчев, от ректора на Шуменския университет проф.Георги Колев, както и от кмета на Върбица инж. Мердин Байрям.

"Бъдете все така отдадени на своята мисия, съхранявайте традициите и надграждайте образователните практики, утвърдени през годините. Желая Ви да бъдете здрави, заредени с оптимизъм и желание за нови
знания!", обръща се кметът към педагози и ученици в свое послание. На връх празника секретарят на община Върбица Къймет Узунова връчи от името на кметското ръководство картина на художника доц.Валентин Кулев, в която е увековечена и старата сграда на училището.

Големият подарък за кръглата годишнина е и нов физкултурен салон в двора на училището, който общината изгради със собствени средства. 550 деца в 26 паралелки се обучават сега в средното училище във Върбица.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование