Фалшиво обаждане с гласа на Байдън разубеждава избирателите да гласуват за него

Автоматичните позвънявания са проследени до компания в Тексас

Фалшиво автоматично обаждане, имитиращо гласа на президента на САЩ Джо Байдън, опитващо се да разубеди избирателите демократи да не гласуват за него на първичните избори на Демократическата партия в щата Ню Хемпшър, е било проследено до базираната в Тексас компания "Лайф корп", заяви днес главният прокурор на щата Джон Формела.

На пресконференция в град Конкорд, столицата на Ню Хемпшър, Формела каза също, че щатското министерство на правосъдието е изпратило така нареченото писмо за прекратяване и отказване до компанията "Лайф корп", като е разпоредило също така и криминално разследване, предаде БТА.

Байдън спечели на 23 януари с голяма преднина първичните избори на демократите в щата Ню Хемпшър, въпреки че дори не фигурираше в бюлетината там заради разногласия относно графика на изборите с местното ръководство на Демократическата партия.

Според Формела автоматизираното обаждане до хиляди избиратели от Демократическата партия е било направено на 21 януари и се разследва като опит за възпиране на гласуването в надпреварата за президентска номинация.

"Важно е да запазите своя глас за изборите през ноември ... гласуването този вторник само дава възможност на републиканците в техния опит да изберат Доналд Тръмп отново", гласяло обаждането.

Формела допълни, че е използвана технология за проследяване, за да се установи откъде е дошло обаждането и източникът е бил идентифициран като компанията "Лайф корп". По думите му доставчикът на гласови услуги е била базираната в Тексас комуникационна компания "Линго телеком", която след като била информирана, че телефонните обаждания се разследват, е прекратила предоставянето на услуги за "Лайф корп".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка