Фандъкова модернизира градския транспорт с 217 млн. лв.

Кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова участва в дебата за столицата в предаването „Референдум” по БНТ.

Проучват 5 терена за преместване на Националния стадион

Манолова обяви мълчалив протест в „Референдум”, но не спря да говори

Модернизират градския транспорт в София с 217 млн. лв., обяви по време на дебата за столицата в предаването „Референдум” по БНТ кандидатът за кмет на ГЕРБ и СДС и дългогодишен градоначалник на София Йорданка Фандъкова. В него участваха и кандидатите Ангел Джамбазки от ВМРО, Мая Манолова, издигната от инициативен комитет и Борислав Игнатов от “Демократична България”. По ОП „Околна среда” се финансира покупката на 82 електробуси, 30 тролея и 25 трамвая.

„Направихме най-голямата модернизация на наземния градски транспорт”, обяви Фандъкова. „Построихме за 10 г. 30 км метро. Догодина половин милион души дневно ще се возят с откриването на първия участък от 12 км на третата метролиния”, каза тя.

Според нея, за да се подобри градския транспорт има три важни задачи-довеждащ транспорт в кварталите, синхронизиране на разписанията и завършване на системата за електронно таксуване в края на 2020 г.

Фандъкова подчерта, че 3000 камери осигуряват сигурността на столицата, и е важно поставянето на такива в кварталите и около училища и забавачки. Според нея най-подходящият от проучените 5 терена за преместване на Националния стадион е в „Люлин”.

Манолова пък опита да накара участниците в „Референдум” да мълчат по 30 секунди заради това че кандидатът на „Спаси София” Борис Бонев не е поканен на дебата. През това време тя самата не замълча. Водещата Добрина Чешмеджиева обясни, че според регламента на предаването се канят само първите четирима кандидати според социологическите проучвания.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле