Бойко Борисов пред бизнеса: В Гърция и Сърбия българите плащат, но у нас държавата ни е длъжна

Хоспитализираха 12 души с признаци на коронавирус в Турция

Гешев: Сърбия не иска да изпълни международните си ангажименти относно Цветан Василев

Димитър Радев, БНБ: Премахнахме последната юридическа пречка пред присъединяването ни към ERM II

Румен Радев в отчета си: Президентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред (ВИДЕО)

Китай: За около седмица се лекува пневмонията, предизвикана от коронавируса

Откриха незаконно оръжие и боеприпаси в жилище Притежателят им се оказал познайник на полицията

Горски задържаха още 4 каруци с бракониерски дърва

Елен Герждиков: София няма да загуби нито един литър вода

Теменужка Петкова: До края на 2020 г. ще бъде диверсифицирано 50% от потреблението на природен газ в страната

Акция срещу битовата престъпност във Врачанско

Какво не трябва да казваш, след като шефът ти крещи дълго?

Зад кулисите на 75 г. от освобождението на Освиенцим Путин - в центъра, Майк Пенс - отстрани, Украйна и Полша - наказани в ъгъла

Блокирана българка в Ухан: Имам запаси от храна, седя вкъщи и чакам

Нови правила в САЩ: „Зелена карта“ само за кандидати, които не са „обществено бреме“

Фандъкова: През следващата година ще инвестираме 4,6 млн. лв. в спортна инфраструктура, за да няма училище без спортна зала

Йорданка Фандъкова

През следващата година ще инвестираме 4,6 млн. лв. в спортна инфраструктура, за да няма училище без спортна зала. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на изграждането на спортна зала към 149 училище „Иван Хаджийски“ в район „Овча купел“.

„Това е един изцяло нов корпус към 149 училище, което тази година чества 30-годишния си юбилей. Преди 30 години заедно с основната сграда са започнали да строят и физкултурен салон, но той беше изоставен. И хората от квартала бяха изключително притеснени от гледката и от опасностите, които крие всичко това. За съжаление, такива изоставени общински сгради към училища не бяха една и две в София. Преди няколко години възстановихме и изградихме изцяло нова спортна зала и басейн в 88 училище, район „Овча Купел“. Направихме физкултурен и в „Суходол“. Така че в район „Овча Купел“ имаме сериозни инвестиции, той е развиващ се район“, каза още Фандъкова. Тя обясни, че в 149 училище има иновативна паралелка, която освен, че е насочена към дигитални и цифрови умение, е и единствената в София, която има специалност „Национална сигурност и криминалистика“.

„След 2 дни е Денят на народните будители и използвам случая да поздравя всички учители и всички хора на духа, които работят в нашия град, защото за мен това е много важно и затова и продължаваме с тези инвестиции. Преди няколко години в София имаше 10 училища, които нямаха спортни зали и физкултурни салони изобщо, а други имаха опасни такива. Така че наследството не беше добро по отношение на спорта в училище, а за нас това е приоритет“, обясни кметът на София.

Тя припомни, че София тази година беше Спортна столица на Европа и Общината си постави за цел да акцентира върху детския, училищния и масовия спорт. „Досега изградихме 10 нови спортни и физкултурни салони, включително и в трите нови училища, които построихме. В момента продължава изграждането на нова спортна зала в Първа английска езикова гимназия. Общо 7 сме заложили за следващата година, част от тях вече започнаха да се изграждат, а останалите – през следващата година. Като голямата ни амбиция е до две години в София да няма училище без спортна зала и физкултурен салон. Заедно с това строим и допълнителни втори спортни зали.

Подготвихме и инвестиционни проекти за изграждане на модерни мултифункционални спортни зали в дворове на училища, в които има място за тях. Освен в училищата, в новите детски градини имаме 78 нови спорни салони и 14 басейни. Така че активно инвестираме в сферата на образованието. Тази година само 3,6 млн. лв. са само насочени към инвестиции в спортна инфраструктура, а през следващата година залагаме 4,6 млн. лв., за да изпълним тази амбициозна задача – да не остане училище без спортна зала“, коментира Фандъкова.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.