Фарадж оплискан с млечен шейк

Залетият с млечен шейк Найджъл Фарадж продължи демонстративно разходката си из Нюкасъл.

Лидерът на британската евроскептична “Партия Брекзит” Найджъл Фарадж бе залят с млечен шейк по време на обиколка в Нюкасъл в понеделник в рамките на кампанията за изборите за Европарламент, предаде Ройтерс.

Както ходел по улицата, мъж се приближил и плиснал по него напитката, за която бе уточнено, че била с вкус на банани и карамел.

Полицай незабавно задържал мъжа. Вчера полицията съобщи, че това е 32-годишният Пол Краутър, който е обвинен в нападение.

“Това е право на протест срещу хора като него. Злъчта и расизма, които той разпространява в тази страна, са далеч по-вредни от един залял го отпред млечен шейк”, обяснил действията си Краутър. И допълнил, че не съжалява за действията си.

“За съжаление някои привърженици на оставането на Обединеното кралство в ЕС се радикализираха до такава степен, че нормалната предизборна кампания стана невъзможна”, коментира в туитър Фарадж. Прогнозите сочат, че неговата партия ще получи най-много гласове на евровота, повече от торите и лейбъристите, взети заедно.

Коментари

Задължително поле