Фенове на "Етър" в Търново събраха над 1800 лв. за лечение на момиче

Под знака на благотворителна кауза бе игран неделният мач на ФК "Етър" срещу "Спартак" във Велико Търново. Феновете на "виолетовите" обявиха, че ще събират средства за 6-годишната Йоана. Момиченцето от старата столица се бори с рак и за да продължи лечението, е необходима значителна сума, която е непосилна за неговото семейство.

В началото на годината Йоана претърпя две операции за отстраняване на злокачествен тумор в мозъка. Животоспасяващите интервенции бяха направени в болница в Истанбул. Историята на Йоана трогна хиляди хора от цялата страна. Две урни бяха поставени пред централните входове на стадион "Ивайло" във Велико Търново преди и по време на мача, като стотици хора откликнаха и пускаха пари за болното дете.

След края на мача от Фенклуб "Етър" преброиха сумата до последната стотинка. 1787,94 лв. и още 30 долара са събрани. Дарението възлиза на над 1800 лв.

"Цялата сума ще бъде преведена по сметката на детето", съобщи председателят на Фенклуба Венелин Русанов.

"Чудесна победа на болярите и на трибуните! Благодарим на всички, които се отзоваха на инициативата да помогнем за лечението на малката Йоанка. В двете урни средства оставиха момчетата от агитката и голяма част от зрителите на мача, включително и един над 80-годишен дядо, който едва изкачи стъпалата и ни просълзи с левчетата си. Включиха се и футболистите на Етър. Заделихме и печалбата от няколкото кега биричка, която продаде председателя на фен клуба на трибуните. Общо събрахме чудесната сума от 1784.94лв. и 30 доляра, които даде един мъж. Надяваме се и статиите за кампанията в доста спортни сайтове и фейсбук са накарали много хора, които не са били на мача, да преведат суми директно в дарителската сметка на Йоана", коментираха от Фенклуб "Етър".

Коментари

Задължително поле