На 27 април 2018 да почерпят

Украйна гарантира обучението на български език на сънародниците ни

Доналд Тръмп ще посети Великобритания на 13 юли

Обсебени ли са три цигулки и виолончело за 30 млн. долара? “Страдивариус” ,“Гуарнери”, „Джофредо Каппа” и “Гофрилер”, купени по времето на Людмила Живкова, над 30 г. са в едни и същи музиканти

Депутатите предложиха Музикалната къща на БНР да работи като самостоятелен културен институт Така за всеки продаден билет новата структура ще получава субсидия от Министерството на културата

Кметицата Иванчева към съучастниците си: Няма документ, докато не плати (обзор) Поставили сме предприемача на колене, допълва началничката на район „Младост”

“Отровени” жители на Дума разказаха в централата на ОЗХО за фалшивата химическа атака

Студио Х на „Армията“ Малцина от сегашния отбор ще запазят местата си, важно е кой ще ги запълни

828 нови медицински изделия влизат в болничната помощ 105 пациенти са минали през 4 лечебници за аортни клапи

Сенатът на САЩ одобри Майк Помпео за нов държавен секретар

По работа сме на второ място в ЕС Трудим се по 40,8 часа, а холандците по 30,3 часа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 27 април 2018

Общински съветници се обединиха заради глоба на Здравко Здравков Главният архитект бил викан в следствието и заради Иванчева

Според социологическите проучвания Ердоган ще спечели изборите в Турция

Писаха слаб 2,88 на държавата Комплексната оценка е най-ниска от седем години насам

Фермерите получиха 500 млн. лв. предсрочно

Румен Порожанов, изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“.

Фонд „Земеделие” изплати субсидиите за обработваема площ

Държавен фонд „Земеделие“ изплати половин милиард лева на земеделските стопани. За пръв път фермерите у нас получиха директните евросубсидии за обработваема площ още през декември. Общият бюджет за подпомагане по Схемата за единно плащане на площ е в размер на 741 млн. лева. Изчисленията са извършени по индикативна ставка от 198 лв./хектар, уточниха от фонда, който е сертифициран като разплащателна агенция на европарите за земеделие.

Окончателната ставка по схемата ще бъде определена след актуализирането на данните за допустимите за подпомагане площи и изчистване на евентуално двойно заявени за субсидиране площи.

От средствата ще се възползват 41 840 земеделски стопани

Кандидати, за които актуализацията на данни в Системата за идентификация на земеделски парцели не е приключила, няма да получат плащане, преди да са финализирани проверките на условията за допустимост, освен в случаите, в които заявените площи по схемата са били обект на контрол на място от страна на Техническия инспекторат на фонда, уточниха от ведомството.

Оттам допълват, че на останалите кандидати ще им бъде извършена оторизация след предоставяне на данните. Тогава ще бъде публикувана и информация за обхвата на предварителния специализиран слой  с площите, допустими за подпомагане, и ще бъде задействана процедурата по подаване на възражения.

 

 

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.