Фермер падна с мотопланер край Лом и загина

Земеделски производител от село край Лом, излетял с мотопланер, за да пръска посевите си, падна и загина на място. Починалият фермер – Александър Цветанов е и общински съветник в северозападната община Брусарци, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Трагичният инцидент е станал в петък по обед в село Дондуково, на 18 километра от Лом. 44-годишният Александър Цветанов – известен в района като Сашо Дурин, дни преди това си купил мотопланер, за да обработва сам с агропрепарати от въздуха масивите си.

В Дондуково пристигнал и бизнесмен от Нова Загора, от който фермерът купил машината, за да му покаже как се управлява планерът и да му помогне в  монтирането на техниката за пръскане. В петък експертът направил един демонстрационен курс, а след него -  по обед, Сашо излетял сам. След около 100 метра обаче летателният апарат се  наклонил  рязко вляво и от 20 м височина се устремил към земята. Фермерът не успял да овладее машината и се разбил. Пристигналите на мястото на удара го открили мъртъв под планера.

Цветанов е един от известните фермери в Ломския край, той обработва около 5000 дка собствена и наета земя. От години Цветанов се занимава и с политика и като активист на „Народен съюз” през 2015 г. бе кандидат за кмет на Брусарци. Слез изборите фермерът стана съветник в местния парламент на община Брусарци, която има 4900 жители. Загиналият Сашо Дурин  е баща на три деца - две дъщери и момченце на две години. Едната от дъщерите му преди дни бе абитуриентка.

„Дондуково и районът са потресени. Сашо беше страхотен човек – здрав, работлив и веселяк. Беше душата на всяка компания, има много идеи и за бизнеса си, и за общината, но си отиде нелепо!”, коментираха местни жители.

По случая е образувано досъдебно производство.

Коментари

Задължително поле