Фестивал на уличните артисти този уикенд в Банкя

Снимка: Архив

Специален ретро влак, музика, театър, циркови изкуства и пантомима очакват посетителите

Фестивал на уличните артисти ще се проведе в Банкя на 18 и 19 май. Над трийсет атрактивни млади актьори ще се представят пред жителите и посетителите на курортния град с музика, театър, циркови изкуства и пантомима. Те ще привличат вниманието в централната част на Банкя – парк „Ротонда“, Централен парк „Кестените“ и Пешеходна зона. „Артистите са специално подбрани и са сред най-добрите в България. Една от атракциите е тръгването им към Банкя“, твърдят от управата на града. На 18 май в 9:00 ч. от Централна гара – София специална Ретро железница ще поеме към гара „Банкя“. Всеки желаещ може да си купи билет и да се повози символично назад във времето с актьорите.

Фестивалната програма в двата дни започва в 11:00 ч. с изпълнения на открито. На 18 май в 17:00 ч. на открита сцена в парк „Ротонда“ ще гостува Импровизационен театър „ХаХаХа“. На следващия ден отново в 17:00 ч. е състезателният концерт с всички артисти. Входът е свободен.

Фестивалът има и благотворителна кауза – събраните средства ще бъдат дарени за поставянето на кът за шах с три маси и места за сядане в Централния парк.

Генерален спонсор на събитието е Младежкият съвет на Американския посланик в България. Фестивалът се провежда с подкрепата на актьора и депутат Евгени Будинов и под егидата на кмета на район „Банкя“ Рангел Марков. Събитието е част от специалната програма на Банкя по повод 50-годишния ѝ юбилей като град и част от Календара на културните събития на СО. Партньори на Фестивала са БДЖ, „Железопътна инфраструктура“ и Министерство на образованието.

Коментари

Задължително поле