Филмът за Георги Аспарухов - Гунди тръгва по кината от 18 октомври (ТРЕЙЛЪР)

Снимки: Междинна станция

Дългоочакваният трейлър показа нови сюжетни линии и какво да очакваме от лентата за Георги Аспарухов

Трейлърът на най-дългоочакваното родно филмово заглавие за годината е вече факт. Пълнометражният игрален филм „Гунди – Легенда за любовта“  ще се появи на голям екран на 18 октомври, а официалният плакат и завладяващи нови кадри бяха пуснати официално днес.

 Продукцията ще проследи живота на големия спортист – от срещата му с Величка Маркова – Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди загива в автомобилна катастрофа. „Гунди – Легенда за любовта“ ще разкаже за човека Георги Аспарухов, който се опитва да балансира между успешната си футболна кариера и личния живот, борейки се със системата, трудностите и тежките избори по пътя си. Вдъхновяващата история ще оживее пред зрителите благодарение на режисьора Димитър Димитров, оператора Борис Славков, сценариста Емил Бонев и продуцентите на мащабния проект Андрей Арнаудов и Иван Христов от „Междинна станция“. 

Лентата ще ни върне назад във времето - ще покаже България през 60-те и 70-те години и ще се фокусира върху едни от най-важните моменти в живота на избрания за „Футболист на столетието” в България Георги Аспарухов – Гунди – така, сякаш се случват пред очите ни.

От бедно момче в крайния столичен квартал „Редута”, през класическа невъзможна любов с момиче от заможно семейство и мечтата за големия футбол – по пътя си Гунди среща редица перипетии, които се опитва да преодолее с много усилия, честност и достойнство. А когато най-сетне сбъдва двете си големи мечти, системата се обръща срещу него. За да пресъздадат този нелек период от живота на Георги Аспарухов и ударите, които Партията му нанася, на екран ще видим Пенко Господинов в ролята на агент на Държавна сигурност и Владимир Люцканов в ролята на Генерала, който дирижира всичко от комфорта на кабинета си. Като част от актьорския състав и едни от най-важните фигури в живота на големия български футболист, ще видим Димитър Маринов в ролята на Аспарух – бащата на Гунди, Николай Урумов като треньора на „Левски“ – Коце Георгиев, и Владимир Карамфилов, треньора на „Ботев – Пловдив“ – Георги Генов. 

Във филма ще видим и два знакови момента от кариерата на Гунди – паметния мач срещу Белгия, игран във Флоренция, в който с два негови гола Националният отбор се класира на Световното първенство в Англия, както и историята около главозамайващото предложение на „Милан”, пресъздадено по спомени на единствения пряк свидетел на срещата с италианския клуб, Величка Маркова – Лита, която е и консултант по сценария на филма.

Наред с актьорите в главните роли Павел Иванов (Георги Аспарухов – Гунди) и Александра Свиленова (Величка Маркова – Лита), във филма ще видим още Параскева Джукелова (Мария), Александра Костова (Лидка), Емил Марков (арх. Марков), Биляна Петринска (Марена). В ключова роля ще видим и Стоян Радев (Зоро), който ще подкрепя неотлъчно Гунди както в професионалния, така и в личния му път.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино