Филмът "Навални" с Христо Грозев взе "Оскар"

Снимка: Twitter

Силно послание от церемонията по връчването на "Оскарите". Създаденият с участието на журналиста Христо Грозев филм "Навални" спечели "Оскар" в категорията за документално кино.

„Дължим много на Христо Грозев, Христо, ти рискува толкова много и направи толкова много за този филм. Блaгoдарим и на Алексей Навални и семейството му”, каза режисьорът Даниел Роър.

Съпругата на Навални Юлия благодари на Академията и заяви, че съпругът ѝ е в затвора заради битката му за демокрация в Русия с „омразния режим на Путин”.

Големият победител е филмът "Всичко навсякъде наведнъж", който спечели в категориите за най-добър филм, режисура, най-добра актриса и поддържаща мъжка и женска роля. Така Джейми Лий Къртис спечели своя първи "Оскар" за участието си в лентата.

Мишел Йео стана първата жена от азиатски произход и втората цветнокожа след Холи Бери, която получава Оскар за главната си роля във "Всичко навсякъде наведнъж".

За най-добър актьор беше определен Брендън Фрейзър за "Китът".

Теодор Ушев коментира във фейсбук победата на "Навални" за най-добър документален филм. "Това е исторически момент! Това е исторически момент! За първи път българин печели "Оскар"! И това е съвсем наистина!", написа Ушев.

https://www.facebook.com/teddy.ushev/posts/10225430184314789
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл