Филмът „Чума“ тръгва по кината от 19 януари 2024 г. (ТРЕЙЛЪР)

Филмът „ЧУМА“ тръгва в кината от 19 януари 2024 година. 

Първата публична прожекция ще се състои още в края на септември тази година в рамките на Фестивала на българския игрален филм „Златна роза“ във Варна, където ще бъде представен от режисьора Иван Владимиров и сценариста Боян Биолчев.

„ЧУМА“ е и единственото българско заглавие в състезателната програма на кинофестивала „Синелибри“. Голяма част от екипа ще присъства на ексклузивната прожекция на 14 октомври в кино „Люмиер“, София, за която скоро ще бъдат пуснати в продажба ограничен брой билети.

В началото на януари екипът на филма, съвместно с разпространителите от Александра филмс планират турне и предпремиерни прожекции в София и други големи градове в страната. 

„ЧУМА“ е свободна интерпретация на разказа „През чумавото“ на Йордан Йовков и засяга вечните теми за семейството, любовта и предателството.

Действието се развива в началото на 19 век по време на чумната епидемия по българските земи. Въпреки че пресъздава колоритна атмосферата на отминали времена, филмът се издига над историческия момент и засяга много актуални въпроси, свързани с поведението на индивида и обществото като цяло в една кризисна обстановка. 

В актьорския състав участват утвърдени имена, но и нови лица, в чийто талант публиката сама ще се убеди.

Екипът на Мирамар филм има опит в откриването на таланти за българската публика и „Чума“ ще е поредното доказателство за това. В главната роля на Чорбаджи Юрдан се превъплъщава магнетичният и многолик Свежен Младенов.

Партнират му младите надежди Евелина Бибова, все още ученичка в гимназията и Матей Мичев, студент в НАТФИЗ. В ролите ще видим още Добрин Досев, Велислав Павлов, Станислав Пеев, Людмила Сланева и Любомир Бъчваров. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино