Камион горя на пътя между Ветрино и Провадия

Доналд Тръмп: Медиите, които публикуват фалшиви новини, са опозиционната партия

Почина легендата на соул музиката Арета Франклин

Три мостови съоръжения в недобро състояние се ремонтират на магистралите „Хемус“ и „Тракия“

Върнаха делото срещу бивш шеф на АПИ

Закопчаха трима автокрадци в София

Премиерът обеща разширяване на шуменско училище Учителка: "Деца, нали разбрахте - това е г-н Борисов, който прави нова епоха в България"

Задържаха 14 нелегални имигранти в Приморско

„Реал“ губи първи финал от 18 години

Вутов се завърна в „Ботев“ (Пд)

Пожарникари вадиха мъж от тетраподи край морето във Варна

„Бай Ганьо журналист“ ще изучават в 12-и клас По преценка на преподавателя ще се изучава и "Бай Ганьо прави избори"

Рекорден брой българи и румънци работят във Великобритания това лято 391 000 са наети в периода между април и юни тази година

Революция! Мачове от Испания ще се играят в САЩ

Столична община: Няма замърсяване на въздуха в София

Финансирането и заплатите в детските градини в Сливен влизат в регистър

Какви са условията за достъп на деца с увреждания, какви са източниците на финансиране, както и средните месечни заплати на педагогическия и помощния персонал – това са част от данните, които ще съдържа новият регистър на детските градини и центровете за личностно развитие в Сливен и общината. Създаването на подобен регистър се налага от Закона за училищното и предучилищното образование.

А обстоятелствата, които ще бъдат вписвани, се определят от общините. Сливенската община ще изисква да бъдат описани по отделни пера сумите, които детските заведения получават – от общинска и държавна субсидия, дарения, европроекти и друг вид финансово подпомагане.

Освен това, в регистъра ще бъдат вписани дейностите по проекти и резултатите от тях, капацитета и състоянието на легловата база. Регистърът ще се води на електронен и хартиен носител и ще е достъпен за всеки.

Предложението за приемането на специална наредба за създаването и поддържането на регистъра е внесено от кмета Стефан Радев и ще бъде подложено на дебат на следващото заседание на местния парламент.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.