Финансова ревизия търси злоупотреби в БФС

Премиерът Бойко Борисов нареди мигновена финансова ревизия в БФС. Очевидно министър-председателят се съмнява, че не всичко във футболната централа е наред.

В момента се прави ревизия и проверките ще покажат дали има злоупотреби – рече Борисов. - Не може държавата да бъде обвързана с поведението на един човек (б.а. - Борислав Михайлов).“

Премиерът видимо бе бесен от всичко случващо се във футбола, но размаха пръст и на англичаните. „Страшно преекспонираха нещата -отсече Борисов. - Имаше няколко олигофрени с хитлеристки знаци и фланелка с „No respect”. Публиката беше прекрасна. Ние не коментираме изтъпленията на английските хулигани в София. И не даваме оценки, че те са цветът на английската нация. Нека бъдат по-смирени в изказванията си.“

Вестник „Индипентънт“ посочи фенове на „Левски“ като основни провокатори. Изданието припомня расистки издънки на „сините“ през годините, като на първо място посочва малко дете със свастика на главата пред трибуните. Именно от сектор „Б“, любимото място на левскарите, си тръгна сериозна група запалянковци със суичъри още преди края на първото полувреме.

Какви са вариантите Борислав Михайлов да бъде сменен? На първо място е след оставката изпълкомът да избере нов ръководител. Това едва ли ще бъде одобрено от обществеността и от Бойко Борисов. Свикване на извънреден конгрес става след подписка на поне 10 процента от клубовете.

Футболната общественост харесва спортния министър Красен Кралев, но едва ли той би се съгласил преди олимпиадата в Токио догодина. Опция е Стилиян Петров, който завърши висше образование за футболна администрация във ФИФА.

Коментари

Задължително поле