Финансовият министър на САЩ: Доналд Тръмп не се опитва да влияе на валутните пазари

Президентът на САЩ Доналд Тръмп не се опитва да влияе на валутните пазари, заяви днес американският министър на финансите Стивън Мнучин, цитиран от Ройтерс.

Той повтори, че силният американски долар отразява силната американска икономика и е в дългосрочен интерес за САЩ. Пред репортери в Буенос Айрес американският финансов министър посочи, че той и Тръмп напълно подкрепят независимостта на американската централна банка.

Тръмп през последните дни измени на традициите с критични коментари за силата на долара и паричната политика на Управлението за федерален резерв (УФР).

Мнучин е в Буенос Айрес по повод започващата днес среща на финансовите министри и централни банкери от групата на Г-20.

Сред участниците са управляващият директор на МВФ Кристин Лагард, президентът на Световната банка Джим Ким и шефът на Европейската централна банка Марио Драги.

Основното заседание ще се състои днес на тема рискове и възможности в световната икономика. Второто заседание ще се занимава с развитието на пазара на труда и финансовата инфраструктура. Тези два въпроса са приоритетни за аржентинското председателство на Г-20 през тази година.

Коментари

Задължително поле