Фитнес инструкторът Роберта пред “Труд”: Никой не ми липсваше в „Игри на волята”

Не исках да влизам в никакви съюзи

Последната жена от племето на Славяни в риалити предаването “Игри на волята” вече е извън надпреварата за 200 000 лева. Фитнес инструкторът Роберта беше определяна от почти всички играчи за най-силната дама в шоуто и се оформи като фаворит за победа. При втората си елиминационна битка обаче тя не успя да се справи с Томас от своя отбор и отпадна. Пред “Труд” Роберта разказа какво не й е достигнало да стигне до края, какви са отношенията є с Веско, с когото имаха флирт, защо не се съюзи с другите жени и кой заслужава да грабне голямата награда.

- Роберта, ти многократно беше определяна като най-силната жена в “Игри на волята” и беше спрягана за потенциален финалист. Какво не ти достигна да останеш до края на шоуто и защо избра да се изправиш срещу Томас?

- Ако трябва да бъда реалист, явно не са ми достигнали умения и мъничко късмет. А защо избрах да се изправя срещу Томас - в последния момент, точно преди номинациите, сякаш се разколебах. Бях убедена, че трябва да номинирам Март, но нещо в битката ме накара да се насоча към Томас. Определено смятам, че направих грешен избор. Трябваше да държа на първоначалния си инстинкт и интуицията си. Мисля, че щях да остана в шоуто, ако се бях изправила срещу Март. Това разколебаване ми изигра лоша шега.

- Доста време беше единствената жена в племето на Славяни. Как се чувстваше в изцяло мъжка компания?

- Чувствах се много добре. Между нас имаше взаимно уважение. Нямаше нито един скандал, нито една интрига. Прекарвахме си времето много приятно. Може би заради това сме били скучни за зрителите и не ни даваха много на екран.

- Беше доста ухажвана от Славяни като състезател. Какво за теб означаваха тези комплименти и смяташ ли, че бяха искрени?

- Означаваха уважение от тяхна страна към мен и признание за моите способности на състезател и на това, което съм показала в играта. Сигурна съм, че са били искрени в комплиментите си. И до този момент поддържаме топли отношения и се уважаваме взаимно.

- Очакваше ли да бъдеш толкова харесвана от мъжете?

- Не очаквах чак толкова да бъда харесвана. Наистина бях изненадана. Всички видяхме как мъжете от Славяни се държаха с останалите жени. Никога не са били груби към тях, но и никога не са ги оценявали по начина, по който оценяваха мен.

- Какви бяха твоите отношения с Юлиян?

- Мисля, че Юлиян като играч е най-силният безспорно, показва най-много качества. Като човек е много странен. Определено има някакви проблеми, с които трябва да се занимае. Има две лица в себе си - една много добра и една много лоша. Тази, която събудиш, ще се стоварва върху теб. Следователно, ако е добър, той ще бъде изключително добър с теб, но трябва да спечелиш уважението и признанието му. Ако е лош, ще бъде отвратителен.

- Много често в битките ти поемаше “мъжките” задачи, изискващи много физическа сила. Ти как приемаше тази отговорност при положение, че виждахме и някои от мъжете да се затрудняват със същите препятствия?

- Приемах тази отговорност много сериозно. Ако върна лентата назад, не съм мислила толкова много дали задачата е тежка, просто съм знаела, че трябва да го направя и съм искала да се раздам на 100%, без значение каква е позицията. Не съм обръщала внимание дали е “мъжка” или не.

- Мислиш ли, че това ти изигра лоша шега, тъй като очакванията към теб бяха много високи, а реално се изправяше срещу мъже, които е доста трудно да победиш?

- Абсолютно съм съгласна с това. Много хора обаче не го виждат това и не съм видяла да го коментират. Когато не очакваш нищо от един човек, тогава е много лесно при най-малкото нещо да му кажеш “браво”. Но ако очакваш много от дадена личност, както беше моят случай при Прабългарите в началото, тогава отнасяш най-много критики.

- Няма как да не споменем за твоя флирт с Веселин. И двамата твърдяхте, че отношенията ви са чисто приятелски, но имаше ли истинско привличане между вас?

- Много пъти ни беше задаван този въпрос и по време на предаването, но между нас нямаше нищо такова. Веско е изключително привлекателен мъж, може би на външен вид се доближава до моя тип, но интелектуално той никога не ме е привличал. Винаги съм го чувствала като приятел, та дори и като част от семейството, но нищо повече. Не е имало момент на привличане от моя страна. Смятам, че и от негова не е имало. Говорили сме много по тази тема.

- Защо жените Славянки не направихте съюз, както бяха направили мъжете и какъвто наблюдаваме при Траките?

- Според мен жените имат нотка злоба една към друга, която никога не може да се изпари. Това означава, че всеки женски съюз е крехък и може да бъде развален много лесно. Когато влязох си повтарях, че не искам да участвам в такива уговорки. Казвах си, че участвам, за да покажа какво мога и ако не ми достигне, ще отпадна заслужено, а ако е достатъчно, ще отида до финал. Не исках да влизам в такива съюзи и разбирателства. Това е формат, в който трябва да покажеш физическите си възможности и същевременно бързо ум. Според мен никой без тези качества не трябва да отиде на финал. Ако стигнеш до там благодарение на договорки и коалиции, не е заслужено.

- Какво най-много ти липсваше в “Игри на волята”?

- Ако трябва да съм честна, нищо не ми е липсвало, дори и хората от външния свят. Много често ме питаха за това вътре. Другите участници говориха за семейства, гаджета, деца, приятели и т.н., но на мен нищо не ми липсваше. Бях с настройката, че в крайна сметка най-много два месеца съм изолирана от външния свят. Това време ще мине много бързо. И да ми липсва нещо, ако постоянно си мисля за него, така само ще ми бъде по-трудно. Затова бях с нагласата да не мисля за нищо, което нямам в момента. Не оставих това да ме разсейва да се справям добре.

- Кой е твоят фаворит за голямата награда?

- Изключително много харесвам Пламен и него бих сложила на първо място. Той е изключителен човек. Въпреки че в течение на предаването изглежда лицемерно и понякога се държи малко странно, той е много интелигентен и се е доказал като играч. Може би няма силата на Веско, но е комплексен и заслужава голямата награда. Освен Пламен смятам, че Юлиян също заслужава да победи.

- С какво се занимаваш в момента?

- Имам собствен бизнес, онлайн магазин за хранителни добавки, и развивам него. Освен това продължавам да работя като фитнес инструктор.

Коментари

Задължително поле