Флорида се готви за урагана "Дориан"

Тръмп: Може би ще е един от най-големите

Ураганът "Дориан" е на път да се засили до трета категория, преди да удари източното крайбрежие на Флорида с опасни бури и ветрове през уикенда, предупреждават медиите в САЩ.

„Дориан“ остави Карибите сравнително невредими, премина през Пуерто Рико и Британските Вирджински острови в сряда. Но синоптиците от Националния център за урагани твърдят, че бурята може да се засили до ураган от 4-та категория.

Президентът Доналд Тръмп предупреди, че бурята може да се окаже една от най-големите, преживявани от САЩ.

"Както изглежда ураганът Дориан ще връхлети Флорида в неделя късно вечерта. Бъдете готови и моля ви, следвайте инструкциите на щата и на федералното правителство. Това ще бъде един много голям ураган, може би един от най-големите", написа Тръмп в туитър.

„Вероятно „Дориан“ ще набере значителна сила на ураган през следващия ден или два и се очаква да запази този статус, докато достигне сушата", заявиха от метеорологичната служба.

Губернаторът на Флорида Рон Десантис обяви извънредно положение за 26 района по възможния маршрут на „Дориан“ и дори разговаря с президента Доналд Тръмп за подготовката за бурята.

„Всеки жител на Флорида трябва да има доставки за седем дни, включително храна, вода и лекарства, и трябва да има план в случай на бедствие", се казва в изявление на властите.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка