Ново звено контролира горивата Нова дирекция ще отговаря за регистрация на търговците на горива

Шефът с по-голямо доверие от правителството Ролята на медиите нараства, влиянието на фейсбук намалява

Юрий Асланов за проучването на „Афис“: Няма нищо странно в това левицата да е пред управляващите

US Конгресът забрани излизане от НАТО

Умуват дали да четат обвинителния акт по делото „КТБ“

Бъчварова: ГЕРБ е с няколко крачки напред, защото има много здрави връзки с европейското политическо семейство

Избират „Детска мелодия на годината“ на 23 март в НДК 14 нови авторски песни се състезават в националния фестивал

Близо 300 фалшиви инвалиди от Разградско са съдени да връщат пари Материалите за организирана престъпна група са в Спецпрокуратурата

Кметът на Търново и потомка на Райна Княгиня инициират конкурс за иновативни проекти Инициативата ще бъде представена пред Великотърновския университет, бизнеса и фирмите в сферата на високите технологии

Остров до Созопол става световен арт център “Св. Св. Кирик и Юлита” се преобразява с помощта на музея Лувър

Френската здравна агенция е открила опасни химикали в памперси

Отстранена е аварията в „Люлин“, която остави без ток клиенти на ЧЕЗ

БНТ сваля Валя Ахчиева Мотивът - "максимална равнопоставеност" във вътрешен конкурс за ново разследващо предаване

Барние: Ако Великобритания излезе от ЕС без споразумение, Лондон ще носи огромна отговорност по въпроса с ирландската граница

Готвят 242 пролетен панаир в Търговище Запазване на ниски тарифи за участниците предвижда общината

„Флотски арсенал” прави ремонта на руски изследователски кораби

Двата известни руски научно-изследователски кораби „Академик Голицин” и „Искател” се ремонтират в „Терем- КРЗ „Флотски арсенал”.

Това съобщи за „Труд” управителят на варненския военен кораборемонтен завод Георги Стойков. Двата плавателни съда се готвят да проучват шелфа на Черно море, където ще минават тръбите по проекта „Турски поток”. Те трябваше да извършат дълбочинното проучване и на спрения вече проект”Южен поток”. Във „Флотски арсенал” се ремонтират граждански кораби от цял свят, включително от Уругвай, от азиатските и скандинавските страни.

Руският посланик Анатолий Макаров направи първата си извънстолична визита в края на м.г във Варна , за да присъства на церемонията за предаване на учебния военен кораб ”Перекоп”, чийто ремонт беше извършен цели три години и 2-3 месеца във „Флотски арсенал”, а договорът за него беше сключен преди санкциите срещу Русия. Корабът е за 400 курсанти с над 400 кабини.

Сега България не може да ремонтира заради ембаргото руски бойни кораби, въпреки че има пазар и технически условия да го правим, коментира Стойков. Предприятието, както и останалите компании в кораборемонта очакват да се отвори процедурата с обществена поръчка за производството на два нови многофункционални патрулни караба за ВМС. „Флотски арсенал” може да ги построи от кила до мачтата, но поръчката е голяма и ще даде възможност да участват и останалите структуроопределящи фирми в този бранш на брега на Варненското езеро, посочи Стойков.

Военният завод е приключил много успешно финансовата 2016 г., дава работа на 750 души и на общо 1000 семейства заедно със спомагателните фирми. През есента на 2017 г предприятието чества 120-годишен юбилей. Бившият военен министър Николай Ненчев искаше да сменя преди две години управителя на „Флотски арсенал”, но синдикати и работници се вдигнаха на стачка , намеси се и тогавашният премиер Бойко Борисов и спря рокадата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.