Фолклорният дует „Пирин“ пусна първия си албум

„Ай да ми запееш, Македонийо“ включва 12 песни

Обичаният фолклорен дует „Пирин“ пусна първия си самостоятелен албум „Ай, да ми запееш, Македонийо“, представен от Фен Фолк тв и Ара мюзик. Харизматичните Румен и Радостина са включили 12 песни от съкровищницата на македонска фолклорна област. 8 народни песни и 4 авторски композиции оформят облика на този музикален продукт – изпят от сърце и душа с емоцията на младостта.

„Българският фолклор носи в себе си духа на българина. Той е толкова красив, че е невъзможно да не те грабне. Съхранението му за нас е мисия! Малко народи по света биха се похвалили с такова национално богатство като нашето. Нашата природа и нашата музика трябва да са визитната ни картичка пред света. Не вярваме на българи, които твърдят, че мразят фолклора ни. Това е все едно да мразиш себе си, предците и историята си...“ Това споделят Радостина и Румен от дует „Пирин“.

На въпрос защо заглавието на албума им е „Ай, да ми запееш, Македонийо” (, дуетът обяснява, че артистичният им псевдоним и заглавието на дебютния албум възможно най-добре описват музиката, която те изпълняват - от пиринско-македонската фолклорна област. „Пък и какво по-емблематично от прекрасната Пирин планина. Песните от македонския край за нас са една своеобразна силна любов, която ни води напред!“, добавят Радостина и Румен.

Коментари

Задължително поле