Фолк звездата Нелина ще пее на празника на Стрелча на 29 юли

Фолк звездата Нелина и ансамбъл „Чинари” ще пеят на площад „Дружба” пред общината в Стрелча на 29 юли вечерта по време на празника по случай 48-годишнината от обявяването на селището в полите на Родопите на град и национален курорт.

Празничният концерт ще започне в 19.30 часа и ще завърши с няколкоминутна заря, а през деня ще има още куп събития В 10 часа в басейна на местния спортен комплекс ще бъде даден старт на открито състезание по плуване, а в 16 часа ще започнат традиционните за този ден Илинденски борби. От 17.30 часа в Историческия музей ще бъде открита фотоизложба „Снимките говорят” и ще се проведе тържествена церемония по връчването на почетен знак на Стрелча на Мариана Няголово и Енчо Божков за принос в културното и духовното развитие на общината.

Стартът на празненствата в Стрелча бе даден с шахматен турнир за деца в местния Младежки център и с Илинденски курбан за здраве в храм-паметника „Свети Арахангел Михаил”. Курбанът бе осветен от протойерей Стефан Табаков, а в раздаването му участваше лично кметът на Община Стрелча Стойно Чачов, който кипи от енергия след медения месец, който изкара като младоженец на гръцкия остров Санторини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура