Фондация дава стипендии на 11 талантливи студенти

Снимка: МОН, Архив

Нов конкурс за стипендианти обяви фондация „Св. Св. Константин и Елена“ която от 2014 г. насам е подпомогнала 22 амбициозни и предприемчиви студенти от цялата страна, които искат да успеят в професиите си и да работят в България. До средата на март от фондацията  приемат кандидатури на млади хора, обучаващи се в три направления – „Туризъм“, „Здраве чрез СПА“ и „Изкуства“.

В последната категория по 3000 лв. ще получат авторите на два артпроекта, за да ги реализират в срок от 1 година. Висока летва за успех от минимум 5,50 има за желаещите да получат една от четирите стипендии от 1500 лв. в направление „Туризъм“.

Същата сума за един семестър ще получат четирима бъдещи рехабилитатори, кинезитерапевти, балнеолози, медицински козметици или масажисти с успех над 5,00. В категорията „Здраве и СПА“ предимство при класирането ще имат младежи в неравностойно положение. За първи път тази година фондацията ще отпусне и една стипендия за израстнал в дом „Квягиня Надежда“ във Варна младеж, на когото предстои да се дипломира като магистър по „Информационни технологии“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Еднократно 3000лв. са практически нищо.Виж месечно или поне годишно става.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.