Фондация дава стипендии на 11 талантливи студенти

Нов конкурс за стипендианти обяви фондация "Св. Св. Константин и Елена" която от 2014 г. насам е подпомогнала 22 амбициозни и предприемчиви студенти от цялата страна, които искат да успеят в професиите си и да работят в България. До средата на март от фондацията  приемат кандидатури на млади хора, обучаващи се в три направления - "Туризъм", "Здраве чрез СПА" и "Изкуства".

В последната категория по 3000 лв. ще получат авторите на два артпроекта, за да ги реализират в срок от 1 година. Висока летва за успех от минимум 5,50 има за желаещите да получат една от четирите стипендии от 1500 лв. в направление "Туризъм".

Същата сума за един семестър ще получат четирима бъдещи рехабилитатори, кинезитерапевти, балнеолози, медицински козметици или масажисти с успех над 5,00. В категорията "Здраве и СПА" предимство при класирането ще имат младежи в неравностойно положение. За първи път тази година фондацията ще отпусне и една стипендия за израстнал в дом "Квягиня Надежда" във Варна младеж, на когото предстои да се дипломира като магистър по "Информационни технологии".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование