Фонд набра $10 млрд. за вложения в имоти

Насочва парите към Европа

Над 10 млрд. долара набра Блекстоун Груп (Blackstone Group) за шестия си и най-голям засега фонд за инвестиции в имоти, въпреки икономическата криза, свързана с пандемията от COVID-19. Базираната в Ню Йорк компания започна да събира ангажименти за новия фонд още през май 2019 г., като натрупа почти 8,77 млрд. долара до края на август миналата година. Интересът към вложенията в имоти обаче продължи и през настоящата година като до затварянето на фонда натрупаната сама в него надмина 10 млрд. долара.

Сред партньорите на Блекстоун в новия фонд са Инвестиционният съвет на американския щат Орегон - държавно образувание, което е влязло с 300 млн. долара, и пенсионният фонд на щата Тенеси, който е инвестирал 150 млн. долара.

Новият фонд за инвестиции в недвижими имоти сключи първата си сделка още през миналата година като придоби офис и логистични активи в Европа на стойност 6,2 млрд. долара. Интересът към инвестиции в имоти продължава тъй като на пазара може да бъдат намерени много качествени и обещаващи активи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти