Папа Франциск замина за посещение в Тайланд

Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

БСП София: Демонстрираните намерения на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за промяна в стила и начина на работа, остават само предизборни обещания

Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Фонтани и шевици край Съдебната плата в Шумен

Районът около Съдебната палата в центъра на Шумен ще бъде изцяло преобразен с 500 000 лв. Средствата бяха отпуснати от Министерски съвет през ноември м.г., а във вторник в общината беше представен проекта за представителната визия, създаден от екип с ръководител арх.Красимир Генов.

Слънчевият часовник, който от 20 г. е пред сградата, ще бъде заменен с водно огледало. Ще се монтират дюзи, които ще разпръскват водата в атрактивни фигури с височина 3-4 метра. Втора водна площ – каскада ще има и между стълбите на подхода към съда. В района има пешеходни алеи и те ще бъдат решени в цветови комбинации и фигури, който препращат към българските шевици.

Елементът е важен, защото ще се използва и при обновяване на цялата пешеходна зона по бул.“Славянски“ по-късно. Сегашната хлъзгава настилка пред съдебната сграда ще се замени с устойчива в сиво и черно. Предвижда се и цялостна подмяна на осветлението и парковата мебел в района. Зелените площи ще се запазят като размер и местоположение. Основен ремонт ще има и пред Военния клуб.

Общината подготвя обществена поръчка за избор на изпълнител, очаква се строителните дейности да започнат още през май, съобщи кметът на Шумен Любомир Христов. До три месеца може да бъде изпълнено цялото обновяване край Съдебната палата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.