Форум на тема „Киберсигурност и фалшиви новини“ ще се проведе в Стара Загора

Община Стара Загора организира форум на тема „Киберсигурност и фалшиви новини“. Той ще се проведе на 12 април, от 10:00 часа, в зала „Петко Славейков“. В събитието по темите, свързани с ресора си „Цифрова икономика и цифрово общество“, ще говори еврокомисарят Мария Габриел.

По време на форума проф. д-р Живка Овчарова, директор на Изследователския институт по информатика на Технологичен институт Карлсруе и ръководител на Института по информационен мениджмънт в инженерството на Технологичен институт Карлсруе ще представи виртуалната реалност в реалния свят, както и ще обобщи перспективите за развитие на високотехнологичния сектор в региона.

Кирил Вълчев, дългогодишен журналист, ще сподели впечатленията си за фалшивите новини и влиянието на социалните мрежи. Вълчев е част от екипа на Дарик Радио. По темата ще говори и Бисера Занкова, председател на Фондация "Медии 21", партньор по проект "Compact: From research to policy through raising awareness of the state of the art on social media and convergence" (COMPACT), финансиран по Програма "Хоризонт 2020" на Европейската комисия.

Ще бъдат представени вариантите за справяне с кибератаки, както и нормативни актове, които спомагат сигурността ни.

Партньори на Община Стара Загора са представители на бизнеса и на неправителствения сектор.

Коментари

Задължително поле