Фотошоп издънки пълнят Instagram

Български звезди прекалиха с ретуш на свои снимки това лято

Андреа е №1 по гафове

В социалните мрежи популярни личности често публикуват твърде лъскави снимки от разточителните си почивки на екзотични дестинации. Освен че кадрите са видимо неестествени, звезди редовно ги ретушират, за да изглеждат още по-привлекателни и интересни - добавят филтри, коригират цветовете и светлосенките. Понякога обаче на “фотошоп разкрасяване” се подлагат и самите звезди, които правят кожата си безупречно гладка, телата си нереалистично слаби, а в опита си да прикрият бръчките по лицето, често се обезличават.

Това лято куп модели и певци от родния хайлайф прекалиха с ретуширането на снимките си в Instagram, а резултатът предизвика вълна от подигравки по техен адрес. Сред най-видните “издънили се” са попфолк дивата Андреа, тийн сензацията Гери-Никол, плеймейтките Светлана Гущерова и Златка Райкова, изпълнителят Фики Стораро и бившата половинка на Валери Божинов - сръбкинята Биляна Дол.

Царицата на фотошоп гафовете определено е Андреа, която редовно се вталява с помощта на програмата, но на някои кадри пропуска да коригира пръстите на краката и ръцете си, което веднага е забелязано от последователите є. Бившата приятелка на боксьора Кубрат Пулев разчита на фотошоп и за лицето си, като крайният ефект е леко стряскащ и твърде пресилен. Тя видимо променя устните, носа и формата на лицето си, но въпреки това твърди, че се снима без грим и е напълно естествена. Феновете є са объркани, тъй като видът є в социалните мрежи не отговаря на този, който показва по време на участия или на телевизионния екран. През последните години Андреа е напълняла, но явно се притеснява от този факт, щом така упорито ретушира всяка снимка в Instagram профила си.

Втора позиция в класацията с фотошоп издънки заема Златка Райкова, по-известна като русата Златка, въпреки че напоследък е в отбора на брюнетките. Като повечето плеймейтки и тя се възползва от услугите на фотошопа, за да се разкраси, но откакто обяви бременността си в началото на лятото, Златка непрестанно се вталява в областта на ханша и бедрата. Райкова вече в последния триместър, поради което е напълно естествено да качи няколко килограма. В опитите си да ги прикрие, тя често променя и пейзажа зад себе си, като огъва стени и мека мебел, издавайки корекциите. Впечатление прави и разликата в снимките от публични събития, на които Златка и приятелят є Благой присъстват. На кадрите, публикувани в личния є профил, тя е със слаби крака и шоколадова кожа, докато на оригинални снимки от съответното събитие, публикувани във Facebook, плеймейтката е с по-пълни бедра и не толкова съвършена кожа. Много от последователите є в Instagram не разбират защо тя се притеснява от промените в тялото си, но въпреки техните коментари тя продължава да ретушира снимките си.

И докато някои звезди “отслабват” с фотошоп по една или друга причина, има и такива, които използват програмата, за да изглеждат по-обемни и мускулести. Попфолк изпълнителят Фики Стораро наскоро сподели своя снимка, на която демонстрира завидна фигура.

Вглеждайки се по-добре в ръцете му, веднага се забелязва, че единият палец е силно издължен и слаб в сравнение с този на другата му ръка. Гафът бе забелязан както в Instagram, така и във Facebook, но певецът не свали снимката си и не отговори на критиките по негов адрес.

 

 

 

 

 

 

Как да откриете измамата?

Не е необходимо да сте професионален фотограф, за да уловите фотошоп издънката на родни или чужди звезди. Има две основни правила, благодарение на които бързо и лесно ще разпознаете доколко кадрите им са ретуширани. Ето и кои са те:

Вгледайте се във фона около тялото. Независимо дали една известна личност реши да се вталява или разширява, изкривените стени и предмети около талията, ръцете и бедрата най-често издават корекциите по снимката. Задачата е по-трудна, ако звездата се е снимала пред неутрален фон като едноцветна стена, но тези кадри се срещат все по-рядко. Огледалните повърхности и сенките от телата, също може да ви послужат като ориентир за фотошоп гаф.

Сравнете кадъра с оригинала. Когато присъстват на публично събитие или популярно място, където има нает фотограф, звездите често публикуват тези кадри в профилите си в социалните мрежи, но предварително ги обработват. Ако искате да разберете дали дадена снимка е коригирана, потърсете я във Facebook групата на събитието/мястото и веднага ще прецените до колко е ретуширана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл