"Франс футбол": "Левски" договаря защитник на "Гранада"

Французин, играещ в Примера дивисион, може да е новото звездно попълнение в селекцията на „Левски“ през това лято. "Сините" вече привлякоха двама много класни футболисти в лицето на Габриел Обертан и Жорди Гомес. Сега тимът от "Герена" се е насочил към централен бранител. Според авторитетното издание "Франс Футбол" става въпрос за Матийо Суниер. Бранителят е собственост на „Гранада“, който миналия сезон изпадна в Сегунда дивисион.

Информацията е поместена в материала за преминаването на Оберта в редиците на „Левски“. Според материала "сините" имат интерес към защитника, но не става ясно дали той ще се осъществи.

По-вероятно е обаче Суниер да премине в състава на българския шампион „Лудогорец“, който също е изпратил оферта за бранителя. Разградчани са готови да платят един милион евро за правата на 27-годишния играч.

Суниер е юноша на „Бордо“. Французинът обаче така и не играе за "жирондинци", а след периоди на наем в „Родез“ и „Троа“ е привлечен от „Гранада“, превръщайки се в лидер на тима. През миналия сезон е изиграл 16 мача като титуляр в елита на Испания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ