Фрегата „Смели“ замина на учение в Средиземно море (СНИМКИ)

Фрегата „Смели“.

Фрегата „Смели“ с командир капитан ІІ ранг Трифон Митишев напусна Пункт за базиране Варна за продължително задгранично плаване,, съобщиха от МО.

Бойният кораб се отправи към Военноморска база Аксаз, Република Турция. Там от 30 октомври до 22 ноември "Смели" ще влезе в състава на Втората постоянна група кораби на НАТО (SNMG 2). В нея освен нашата фрегата са два кораба на Военноморските сили на Испания, един кораб на ВМС на Румъния и един кораб на ВМС на Турция.

Веднага след сформиране на групата, на 30 октомври, започва участието и в противоподводното учение на Военноморските сили на Република Турция с международно участие „MAVI BALINA“. То ще продължи до 10 ноември 2020 г. Учението ще се проведе в източната част на Средиземно море, териториалното море на Република Турция и Военноморска база Аксаз. В него ще участват ВМС на страни от НАТО и ВМС на страни-партнъори.

След завършване на учението Втората постоянна група кораби на НАТО и фрегата „Смели“ ще посетят пристанище Суда, Република Гърция.

Коментари

Задължително поле