Френски кмет гони покемоните от града си

Френски кмет нареди на създателите на играта „Покемон гоу” да премахнат виртуалните създания от неговото населено място, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТВ.

Фабрис Бовоа, който управлява град Бресол, е изпратил разпоредбата си до базираната в Калифорния компания „Ниантик”. Той се надява, че разработчика на хитовата игра ще премахне виртуалните създания от неговото градче и така ще се сложи край на „заселването на анархисти”, както Бовоа нарича покемоните.

Кметът на Бресол е възмутен, че от фирмата създател на играта, не са поискали разрешението му за разполагането на виртуалните създания в неговото населено място.

Когато някой иска да отвори кафене или ресторант, той иска предварително разрешение за това от кмета. Същото е в сила и за хората, които искат да извършват някаква дейност на обществено пространство или да заемат част от публичното пространство.

Така че „Ниантик” е трябвало също да кандидатства за разрешително, смята кметът.

Друг обаче е въпросът, че заселничеството на покемоните в Бресол е виртуално.

След неотдавнашни оплаквания „Ниантик” премахна покемоните от обекти като американския Музей в памет на жертвите на Холокоста, от японския Мемориален комплекс в Хирошима и от камбоджанския Музей на геноцида.

Жител на Торонто пък беше глобен с 425 канадски долара (330 щатски долара), защото играел популярната игра... на релсите на метрото.

20-годишният Марк Кори разпространил в социалните мрежи видеозапис, на който се вижда как играе на „Покемон гоу” на релсите на метростанция „Юниън” в Торонто. На клипа обаче се натъкнали представители на властите, което било съвсем достатъчно, за да се задействат и да му наложат глоба.

Коментари

Задължително поле