Доц. д-р Ангел Кунчев: Готови сме да посрещнем новия коронавирус

Хазал Кая пази бебето си от уроки

21 са вече загиналите при земетресението в Турция, 1030 – ранени

Драгомир Стойнев: Това вече не е политическа криза, а системна криза

Некачествен антифриз поврежда автомобилите ни

Китай разширява обхвата на мерките за ограничаване на коронавируса

Aвиокомпаниите срещу безжичните слушалки

Кралско ХАРИкири или шапка на тояга Най-висшата титла е Човек

Снимат сериал за невероятния живот на „Скалата” Поредицата ще се базира на реални събития

Волен Сидеров: Вотът на недоверие е предизвестен и правителството няма да падне

Гърция предложи да изпрати спасителни екипи в Турция

България предложи на Турция помощ заради земетресението

Минерална вода бликна в двора на столично училище

САЩ приветстват експулсирането на руските дипломати от България Канада и Великобритания също ни подкрепиха

Премиерът Борисов изпрати съболезнователна телеграма на Ердоган

Фронтекс: Броят на мигрантите по източния маршрут нараства

Броят на засечените пристигания на мигранти в Средиземно море е намалял от началото на годината по западния и централния маршрут, но се е увеличил значително по източния, сочат данни на Европейската агенция за гранична и брегова охрана Фронтекс, които бяха оповестени днес, съобщи БТА.

Общият месечен приток по главните мигрантски маршрути в Европа е намалал с 25 процента през ноември в сравнение с предишния месец на около 14 400, а общият брой за последните 11 месеца е намалял с десет процента на около 124 600 души, съобщи Фронтекс.

Макар пристиганията в Егейско море на изток да са намалели с 20% през ноември, спадът се дължи на лошото време и противоречи на тенденцията в предишните месеци.

Цифрата за 11 месеца по източния средиземноморски маршрут достигна 74 100, което е с 42% повече в сравнение с 2018 г. Регистрирани са 1900 незаконни преминавания на границите в Западните Балкани през ноевмври и над 10 600 през 11-те месеца на 2019 г., което е повече от два пъти повече в сравнение с преди една година.

Около 1200 мигранти са преминали през централния средиземноморски маршрут, предимно през Италия, през ноември, което е спад с 46 процента в сравнение с октомври. Броят на нелегалните мигранти преминаващи по западния средиземноморски маршрут, предимно през Испания, през ноември е спаднал с 80% от октомври, на 950, а общият им брой за 2019 г. е около 22 200, което е по-малко от половината на броя им за същия период на 2018 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.