Хабиб удуши Пойриър при завръщането

Хабиб Нурмагомедов се завърна победно в клетката след 9-месечно наказание за изстъпленията след победата на Конър Макгрегър. Дагестанския орел победи Дъстин Пойриър и отново е шампион в лека категория, а успехът дойде след коронната му хватка – Хабиб задуши американеца и го принуди да се предаде.

„За малко не ме победи с тази гилотина“, призна Нурмагомедов след успех №28 в кариерата си на галата в Абу Даби.

След края на мача шампионът отново изскочи от клетката, но не за да се сбие с някого, а да приеме поздравления от екипа си. Сред вип феновете беше и президентът на Чечня Рамзан Кадиров, който е голям почитател на боеца. „Но вече няма да го правя, защото бетонът е много твърд и може да се контузя“ добави Орела.

„Не можех да го махна от себе си“, призна Пойриър, когато събра сили след фаталната хватка. Той намекна, че поражението може да е последният мач в кариерата му. Макгрегър пък поиска веднага реванш от дагестанеца, при това в Москва.

„Тони Фъргюсън е следващият за Хабиб, разбира се, ако иска този шанс – заяви шефът на UFC Дейна Уайт. - Но ако по някаква причина се окаже или не е в състояние да се бие, Конър изглежда отличен вариант.“

Коментари

Задължително поле