Хамилтън с трети пореден полпъзишън в Барселона

За трета поредна година Люис Хамилтън спечели полпъзишъна в Барселона и потегля днес първи за Гран при на Испания от Формула 1. Победата в квалификациите е втора за сезона и 74-та в кариерата на пилота от „Мерцедес“. След него ще тръгна съотборникът му Валтери Ботас. А трето и четвърто време дадоха болидите на „Ферари“, управлявани от Себастиан Фетел и Кими Райконен.

Същевременно Джина-Мария Шумахер, дъщеря на седемкратния шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, за първи път даде телевизионно интервю след трагичния инцидент с нейния баща. В предаване по немския канал NRD, посветено на конния спорт, тя само веднъж спомена татко си. Но не каза нито дума за сегашното му състояние.

21-годишната Джина-Мария е двукратна световна шампионка по всестранна езда.

„Веднъж с баща ми отидохме на пистата, но конете винаги повече са ми харесвали“, каза тя.

През декември на церемония по връчването на наградите на „Ауди“ дъщерята, получавайки наградата, изказва благодарности на родителите си с думите: „За тяхната любов, която чувствам всеки ден.“

Тогава почитателите на Шумахер видяха в тази фраза надежда за състоянието на шампиона. Но семейството продължава зорко да пази тайна за здравето на Михаел, който се намира в имението им в Швейцария.

Преди 5 г. Шумахер пада при каране на ски и удря тежко главата си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт