Хамилтън: Фетел е по-опасен от Розберг

Ferrari's German driver Sebastian Vettel (L) sprays champagne with runner-up Mercedes' British driver Lewis Hamilton (R) on the podium at the end of the Australian Grand Prix in Melbourne on March 26, 2017. / AFP PHOTO / SAEED KHAN / --IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE--

Люис Хамилтън обяви началото на тежка битка за титлата със Себастиан Фетел (“Ферари“) след първия старт от сезона във Формула 1, спечелен от съперника му. Това обаче не пречи на звездата на „Мерцедес“ да продължи войната на думи с бившия си съотборник Нико Розберг, който се оттегли след края на миналия сезон. Люис открито намекна, че асът на „скудерията“ е по-добър от световния шампион, може би за отмъщение за думите на Нико, че Хамилтън „не е отборен играч“.

„В последните години имах много тежки битки за титлата, може би миналия сезон беше най-оспорваната - заяви британецът. - Но очаквам сега да е още по-трудно, защото ще бъдем двамата най-добри един срещу друг. Фетел очевидно е отличен пилот, четирикратен световен шампион. Има невероятна кариера и съм благодарен за възможността да се състезавам с него.“

Люис настоява, че с предимството на „Мерцедес“ по отношение на колите е свършено и титлата ще се реши само от уменията на пилотите.

„Миналата година имахме голямо предимство, но явно в момента възможностите на колите ни вече са изравнени - смята британецът. - Затова спечелването на титлата тази година ще е много по-голямо предизвикателство. Разчитам, че добрата атмосфера в отбора ще ни помогне да го направим.“

Изказването на Хамилтън може да се тълкува и като опит да постави на място новият си съотборник Валтери Ботас и да си изпроси от тима статут на първи пилот в битката с „външния враг“.

Съвсем други са притесненията на президента на Международната автомобилна федерация (ФИА) Жан Тод. Французинът е на мнение, че Формула 1 може да бъде изправена пред заплаха за съществуването си, ако не следва политика на „екологична отговорност“.

„Ако Формула 1 продължава да олицетворява разхитителното изразходване на природни ресурси, след няколко години може да бъде изправена пред искания за забраната й“, заяви Тод.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт