Харалан Александров: Живеем в страната на бедните хора, които търкат билетчета и смятат, че успехът е въпрос на късмет

Ние живеем в страната на бедните хора, които търкат билетчета и смятат, че успехът е въпрос на късмет, каза пред Канал 3 социалният антрополог, Харалан Александров. Не можем да преброим хората, които искат да вземат на богатите апартаментите, но можем да преброим колко търкат по билетче на ден. Българите са завистливи и искат да накажат всички и всичко. Тези хора няма да харесат интелигентното говорене на европейските хора, затова няма да харесат и листата на ГЕРБ. Техният гняв и недеволство от живота се превръща в епицентър на този политически ураган. Ако не бяха такива, скандалът с апартаментите, изобщо няма да бъде скандал. Хората, които си имат апартаменти, казват, че е неприятно, но до там, категоричен беше Харалан Александров.

Българският избирател не е конкретен, има с различни виждания. Към два различни морала се разделят. Цялата кампания на ГЕРБ, ще е изградена на това, че в България има хора, които са взели живота си в ръце. Това, което ни предлага тяхната листа е да мислим за едно общо бъдеще в контекста на Европа. На БСП кампанията, адресира губещата част от България, която вечно се чувства прецакана, каза още Александров.

В лични живот, смятането на цената на квадратен метър, напълно отмята проблемите на България. Част от коментарите по повод на оставката на Цветан Цветанов, бяха, че си тръгва от парламента, а защо не си тръгва от апартамента и това е много опасно. Това не помага на нашата общност да си решим проблемите, които имаме. Елена Йончева има имидж, че постоянно се хвърля в битки и това е добре, ако кампанията се конструира като война. Мария Габриел, от друга страна, е приета като красивото лице, каза още той.

Коментари

Задължително поле