Хвърлиха Навални в мравуняка напразно

Използването на деца и юноши за деструктивни социални дейности е политическа педофилия

За масовия руснак Пациентът е чужд агент за влияние

Операцията „Навални“ срещу Русия е многослойна. На повърхността е кризисен пиар, нужен на Вашингтон и повечето столици в Евросъюза с оглед отклоняване на вниманието на своите граждани. Тревожни са населенията им, от година масово са под силен стрес, все по-агресивни стават, протестират все по-често и по-остро. Руските власти предупредиха, че чакат Пациента, за да го арестуват и съдят. Може да се окаже подходящ момент за предизвикване на протести в Москва и други градове в негова защита с последваща пропагандна атака срещу Путин и режима.

Втора и по-важна цел на мероприятието е да се провери количеството, качеството и боеготовността на подривната агентура в Москва, Санкт Петербург и още няколко по-големи градове. Колко люде, какви разновидности и с какви нагласи ще отидат на забранени поради епидемията протести? До каква степен са ценностно развратени през „демокрацията“ младите руснаци, колко платени или подмамени чрез социалните мрежи ще излязат на улицата? 

Трета още по-важна цел е да се наблюдават реакциите на властта спрямо очаквани протестърски изцепки и провокационното поведение на дипломати на страни от ЕС. Несъмнено става дума за остро мероприятие, за цинична заплювка върху законите и правоприлагането на Русия, оттам и върху държавата. Още преди 4 месеца Сенатът на САЩ, след него и Европарламентът поискаха Русия да отмени всички закони, които противоречат на техните стандарти. 

Не ви зачитаме конституцията и суверенитета, не сте ни равни, ще ви гнявим при всяко непослушание! С най-добри намерения към населението на Русия, разбира се. Само за добро действат „съвършените и богоизбраните“! Не минава век от Иван Грозни насам да не я нападнат дружно и въоръжени до зъби, за да ощастливят със свобода и ред хората, жертви на лоши управници и неправилна вяра. За европейските велики сили натрапването на правила и ноpми отдавна е предпочитано оръжие, отскоро НАТО и ЕС добавят и ценности.

Такова поведение спрямо Китай е безполезно, тъй като там има управляваща компартия и няма реална опозиция. Урокът с прегазените с танкове на площад „Тиенанмън“ протестиращи през юни 1989 г. е станал незабравим за метежните умове в страната. В Русия засега подобни уроци предстоят. В Москва действат неолиберални агенти, подбрани, обучени и напътствани от Запада, проникнали по всички етажи на властта. САЩ и съюзниците от НАТО имат на кого да се опрат при опитите да клатят Кремъл отвътре.

Важна проверка на „червените линии“, които Кремъл твърдо смята да отстоява. Още по-важен е заложеният тест за лоялността на европейските НАТО-вци и готовността им да продължават спуснатата от Вашингтон антируска линия. Седмица след мероприятието може да се направят някои устойчиви изводи.

Навални се хвърля като чуждо тяло в мравуняк с очакване мравките силно да се възбудят и защъкат около него. С цел задействане на отрицателни социални енергии чрез политическа педофилия - въвличане на деца, юноши и други незрели младежи за насочване към деструктивни улични дейности. Взривна смес от лица без цялостна представа за себе си и света, емоционално неуравновесени, с противоречиво или травматично възпитание, фрустрирани, с хронично чувство за неувереност и проблемни отношения. Лесни са за мамене.

Главната употребявана база за  организиране на „цветни революции“ за подриване на набелязани за унищожаване държави. За масово манипулиране на населението активно служи науката. Чрез прилагане на схеми от нервно-лингвистичното програмиране и елементи от други социално-психологически техники. Като се внушават през социалните мрежи работещи модели за говорене и поведение, за откриване на „правилните“ начини за постигане на по-добър и по-богат живот. Съществено за хибридната война е набиването на шарени картинки и нови речеви конструкции.

Избирателно за младата публика фейсбук и тикток с много снимки и картинки. С много малко текст, 100-200 знака стигат.  Почти без факти и аргументи, вместо тях в центъра са емоционалните послания и фигури, плътно обкръжени от измислици, небивалици и наставления. Предвид научния факт, че поведението на човека, постигането на цели, решаването на проблеми, запомнянето на ценности и социални модели се предшестват от устойчиви емоции.

Затова важен момент е изкарването на повлияните по този механизъм хора на различни протести. Желателно е да са забранени, също да са на забранено място или маршрут. За да се изживеят фрустрани – отчуждени, ограничени и потискани от властта, преследвани и дори физически наказвани от нейната полиция. А от омърлушеността, унинието и обезверяването не е далеч до революционните настроения. Те са Жертвите на репресивния режим, на диктатора-насилник и Преследвач, представен в „образа на врага“. Не може и без Спасител, къде без чичо Сам!

Кризисният пиар с героизираната жертва Навални едва ли е отклонил на изток вниманието на сърдитите на техните власти западни граждани. Не се виждат шумни протести пред руските посолства в негова защита. Същевременно прозападните либерални партии в Москва останаха снишени и отстранени от „Жертвата-герой“, тъй като Западът пренебрегна тях за негова сметка. А той има минало, което го прави пробит отвсякъде – два пъти съден за криминални деяния, проявявал се като антисемит и ярък ксенофоб.

Секретните служби на Русия са се възползвали от това с техни шарени картинки. Представяйки го за пръв политически противник на Кремъл и лично на президента. Западните колеги се хващат и залагат на него, но надутият с коварно съдействие балон лесно се пука. За масовия руснак Навални е чужд агент за влияние. Службите иначе пипат, разработките им успешно са респектирали чуждата агентура. Различно действат и униформените на улицата – прецизно разгонват хлапетата и юношите, арестуват, когото трябва, бият дозирано, които им посягат.

Енергично са задействани и съдебните органи, показват, че лабавото остава в миналото. Не е бил впечатляващ и броят на излезлите на забранения протест млади хора, не е била убедителна подривната пропаганда през социалните мрежи. Дори активно скачащи срещу полицията на другия ден с наведени глави се извиняват пред камерите. Кремъл демонстрира сериозно втвърдяване пред предизвикателства, които доскоро подминаваше кротко и примирително.

Външният министър Лавров заяви, че Русия не би желала, но е готова да мине и без сътрудничество с Евросъюза. В Брюксел и наоколо настъпи смут. Какви санкции да налагат за отказа на Москва да им се кланя, както и заради „страдалеца“ Навални? С добри отношения с Русия Европа е значима сила пред САЩ, с лоши – политическо джудже и обект за ограбване. Изглежда евробонзите ще изберат да се правят на докачени, колкото да прикрият нежеланието си за сблъсъци с Москва, които започват вредят повече на страните от ЕС, отколкото на нея.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи