„Хебър“ вдигна Купата без звезди

Новият фактор в родния волейбол „Хебър“ стигна до първия си трофей само година и половин след дебюта си в елита. „Тигрите“ вдигната Купата на България след драматичен успех с 3:2 (25, -18, -23, 22, 7) над шампиона „Нефтохимик 2010“ във финала в Пазарджик.

„Нашият плюс е, че няма звезди, а колектив и отбор“, заяви разпределителят Иван Станев, който доскоро бе в лагера на бургазлии.

Мачът мина през серия обрати, но в тайбрека играчите на „Хебър“ бяха безапелационни и рано започнаха да трупат аванс като не оставиха интрига до края. Купата е втори трофей в историята на пазарджишкия волейбол след шампионската титла от 1947-а, спечелена от „Чавдар“, чийто приемник се явява сегашният клуб.

„Нефтохимик“ пък не успя да защити купата от миналата година и загуби първи финал след 2010-а.

„Изпуснахме първия гейм, наши грешки им дадоха предимство – заяви разпределителят на шампионите Георги Братоев. - Но в четвъртия и петия ни надиграха чисто волейболно. Забиваха, правеха блокади, биеха силен сервис. Борбата за титлата ще бъде интересна, ще се включи и ЦСКА. Смятам, че „Нефтохимик“ ще бъде шампион.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт