Хейди Ефрат в „Къщата на София”

Хейди сред картините си

“Смесването на цветовете е като терапия за душата”

Хейди Ефрат е финландско-израелска художничка, която преди години избира България за свой дом и творческо вдъхновение. Преди това тя учи и работи във Финландия, установява се в Германия, след това в Израел и Филипините.

Излагала е свои работи и в четирите държави. Сега има изложба в “Къщата на София”. Произведенията Хейди ще останат там до 17 февруари.

Тя работи предимно с акрил, рисува интуитивно, използвайки четката си като огледало на себе си и емоциите си. Хейди има дълбока връзка и разбиране за цветовете, обича да наслоява боите, придавайки огромна дълбочина и блясък на своите картини. Тя използва разнообразие от техники и стилове. “Използването на широк спектър от различни стилове е най-добрият начин въображението и вдъхновението да бягат свободно. Смесването на цветовете е като терапия за душата”, смята Хейди.

“Процесът на творене започва от празно платно и глава, пълна с идеи. Вярвам, че изкуството ми отразява индивидуалните моменти и емоции на конкретен период от живота. Но моята гледна точка не е като тази на зрителя. Поради тази причина картините ми остават живи и тяхното възприемане варира във времето и зависи от нас самите”, казва художничката.

Коментари

Задължително поле