Хекимян: Работа на най-голямата група в СОС е да намери мнозинство

Антон Хекимян

„Важно е СОС да започне работа. А на най-голямата група е работа да намери мнозинство”. Това заяви Антон Хекимян по Nova News.

Хукимян смята, че Васил Терзиев има вина за случилото се в петък вечерта. „Защо Терзиев е отговорен? Защото и по закон му е вменено. И защото още в началото на кампанията каза, че идва с най-подготвения екип. Не го видяхме този най-подготвен екип в една изключително критична ситуация. Оправданията, че е бил само 3 дни на тази позиция, не кореспондират с обещанията, които бяха давани на избирателите”, каза Антон Хекимян.

Той коментира, че ПП-ДБ(Спаси София) са отишли „неподготвени за първия си работен ден в Столични общински съвет”. Очаква това да се случи и в понеделник.

„Мисля, че тази сцена ще се повтори след ден, когато те отново ще предложат Борис Бонев за председател. Виждат, че няма разбирателство и не могат да съберат мнозинство. А те трябва да сформират мнозинство, те носят отговорността”, каза Хекимян.

„В момента ПП-ДБ (Спаси София) се опитват да направят, така че някой да подкрепи тяхната сглобка от преди изборите. Договорката явно е била Васил Терзиев да е кмет, а Борис Бонев председател на Общинския съвет. Няма как да участваме в нещо подобно и да изпълняваме техните съглашателства. Ако не е Борис Бонев, ще бъде различна ситуация. Но според мен търсят тайно начин да управляват с БСП и „Възраждане””, каза Антон Хекимян.   

Среща с тях не искаме и не търсим, каза още той.

„Поканата, която беше изпратена между другото по времето, в което в София цареше хаос - в 19:30 вечерта, беше лично до Бойко Борисов. Той ще прецени дали ще отиде и с кого ще отиде на една последваща среща, ако такава изобщо се сформира, защото ясно беше нашето послание - и от моя страна, и от групата, и от лидера на партията, че среща с тях не искаме и не търсим”, каза Хекимян.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика