Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Военнослужещи унищожиха невзривени боеприпаси, открити край Чепинци

Подновяват „Луцифер” за шести сезон

Хиляди българки са секс работнички в Лондон

проститутки

По данни на полицията 80% от секс работниците в кметство Енфилд – Северен Лондон са от Румъния и България. Това каза Нишан Джингозян, основател на Български център за социална интеграция и култура в Лондон и представител на кметство Брент по време на среща с депутати от Комисията за политиките за българите в чужбина в парламента, цитиран от БТА.

Срещата бе посветена на проблемите на българската общност във Великобритания след Брекзит. По последни данни на Министерство на външните работи българите във Великобритания са над 200 хиляди души. Джингозян заяви, че те ще трябва да кандидатстват за статут за уседналост и да получат дигитален идентификационен номер за пребиваване във Великобритания.

Нишан Джингозян отговаря за социалната програма в кметството в Брент. Българинът живее и работи на острова повече от 20 години.

Като представител на благотворителна организация, Джингозян е присъствал на среща в кметство Енфилд, където са представени данните на местната полиция. По думите му става дума за хиляди момичета от най-бедните градове на България – Видин, Силистра, Казанлък. „Нито едно локално кметство не би имало капацитета, за да се справи с този проблем“, заяви Джингозян. По думите му това е класически пример за трафик. Джингозян обясни, че момичетата се набират в социалните мрежи в България, осигурява им се превоз до Лондон, настаняват се в жилища и често дори са на възраст под 18 години. Обикновено не говорят английски.

Джингозян настоя пред депутатите, че един от основните проблеми след Брекзит ще бъдат именно нелегално пребиваващите, нископлатените работници, които често не говорят английски език и нямат никакви дигитални умения. Най-често това са българи и румънци.

Пред народните представители той изтъкна, че един от най-големите проблеми пред властите в Лондон е високата престъпност сред ромската общност. Джингозян коментира още, че в Лондон няма нито една българска организация, която да работи с ромите там, а от данни на местните кметства, само в районите на Харингей и Едмънтън българските граждани от ромски произход са 15 хиляди.

Джингозян каза още, че по официални данни на полицията престъпленията, породени от омраза след Брекзит, са нараснали с 200 процента. Основна жертва на тези престъпления са граждани от Източна Европа – българи и румънци. Три пъти се е увеличил и броят на бездомните българи в града, каза още той. Според Джингозян в световния мегаполис българите изпитват трудности с интеграцията си.

Пред депутатите той настоя за провеждане на информационна кампания, разкриване на горещ телефон по процеса на придобиване на статут и цялостна стратегия за българите в чужбина. Пред депутатите той изтъкна още, че през 2017 г. кметът на Лондон е определил българската общност като трудно достъпна за властите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Ха-ха-ха-ха. „Интегрирайте“ ги и да не се връщат никога в България. Ще ви изпращаме още.

  2. Отишли там , безродници , а ние какво ще кецаме тук , връщайте се веднага !

  3. Нишан Джингозян,какъв ти българин… Български арменец с турско име и презиме.Над сто хиледи простатутки с български етнически произход,дененощно работят за да прославят името на България по света.За всеотдайния труд,секс работничките заслужават грамота и похвала.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.