Хиляди се събраха на протест в Албания, настояха за оставката на премиера

Хиляди демонстранти се събраха в столицата на Албания Тирана, за да настояват за оставката на министър-председателя на страната, съобщава „Радио Свободна Европа“.

Протестиращи, оглавявани от опозиционната Демократическа партия на Албания, разпънаха палатки на 18 февруари пред офиса на премиера Еди Рама с цел да настояват за оставката му, както и временно правителство да поеме властта и да гарантира свободни избори.

„Правителството на Рама трябва да си ходи, дойде времето да го свалим“, коментира Лулзим Баша, лидер на опозиционната партия. „Той потопи страната в бедност и корупция, доведе я в задънена улица, принуждавайки много албанци да напуснат страната си“, добави той.

Председателят на албанската опозиционна Демократическа партия Лулзим Баша по време на вчерашните антиправителствени протести заяви, че те ще продължат „не часове, не дни, а до безкрай“, пише Albania Daily News.

Баша обяви, че възнамерява да стои на улицата докато правителството не гарантира честни и свободни избори.

„Готов съм да ви довя към бъдещето. Готов съм да изградя с вас ново и по-добро бъдеще. Готови ли сте да се борите за Албания? За честни и свободни избори?“, заяви опозиционерът пред събралото се множество.

Междувременно протестиращите са изгорели плашила с облика на министър-председателя Еди Рама, вътрешния министър Саймир Тахири и здравния Илир Бекай.

Коментари

Задължително поле