На 31 март 2020 да почерпят

Рибите да обърнат внимание на близките си, а Овните да избягват пътувания – Дневният хороскоп на Алена

Лекарствата срещу COVID-19 (ИНФОГРАФИКА)

Със секс да избием глобата за разходка! Сайтът Pornhub обяви официално, че плаща по $3500 за аматьорско видео

Разширяват Монако за повече луксозни домове

Правителството прие измененията в държавния бюджет за 2020 г. Предвижда се изтегляне на до 10 млрд. лв. държавен дълг

Продажбите на жилища в Сингапур се увеличават

Две жени са пострадали при катастрофа в Благоевград

Третият тест за коронавирус на Ангела Меркел също е отрицателен

Колумбийски бунтовници слагат оръжието

Отсрочват заемите на няколко стъпки Започват с 2-3 месеца, а при необходимост ще има удължаване за мораториума

Меган и Хари приключиха със задълженията си към кралското семейство

Компаниите не променят плановете си

КПП-та и пеши патрули в Бургаското гето

Военен кораб с 1000 болнични легла пристигна в Ню Йорк, за да помага в борбата с коронавируса

„Хитрино“ и още три шуменски дела под специален надзор

Снимка: Цветелина Георгиева

Четири знакови дела за Шумен са били и под специалния надзор на прокуратура през миналата година. Това оповести Маргарита Георгиева, административен ръководител на Окръжна прокуратура-Шумен по време на годишния отчет на магистратите в четвъртък.

На специален надзор на ВКП и Апелативна прокуратура е била преписката за жп.катастрофата в Хитрино. По внесен обвинителен акт върви дело в Окръжен съд-Шумен срещу двамата машинисти на влака Димитър Михнев и Радослав Петков.

На специален надзор на ВКП е била преписката срещу братята Росен и Атанас Йорданови, известни като братя Юзеирови. Делото срещу тях вървя задочно и приключи с осъдителни присъди за проповядване на национална, етническа и религиозна омраза в Районен съд в Шумен. Росен получи 4 месеца затвор, а брат му 3 месеца, като и при двамата това е с 3-годишен изпитателен срок. Към това са добавят и обществено порицание и глоби от по 2500 лв.

На специален надзор от Апелативна прокуратура-Варна е била и преписката срещу частния съдебен изпълнител Асен Тонев от Шумен. Окръжният съд в Шумен го осъди условно на 2 г. и 10 месеца, при 5-годишен изпитателен срок. Присъдата е протестирана и делото е висящо пред Апелативен съд-Варна, прокуратурата настоява за ефективно наказание.

Още една преписка срещу Тонев е на специален надзор. Разследването за длъжностно присвояване се води от Националната следствена служба, уточни прокурор Георгиева.

През 2018 г. прокуратурите в Шуменския съдебен район са работили в условията на висока натовареност. Причина за това са незаетите места за обвинители. През 2018 г. са внесени общо 746 прокурорски акта. Предадени на съд са общо 784 лица. Общият брой на осъдените и санкционирани лица с влязъл в сила присъда е 753.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.